Buhtle pripremam samo kada zahladi. Naj bolje su sa domaćim pekmezom od kajsija. Ali ponekad se moraju i uslišiti želje i drugih ukućana, pogotovo onih manjih koji obožavaju eurokrem, mada ni mi stariji mnogo e zaostajemo za njima.
Znači Buhtle sa eurokremom u novom izdanju-Kuglof obliku!!!
Potrebno je:
500g brašna
2 žumnaceta
100g margarina
1-2 kašike šećera
10g kvasca
2dcl jogurta
Za punjenje:
eurokrem
Kuglof pleh
šećer za posipanje
Brašno prosejati. Staviti u sud z amešenje. Napraviti udubljenje i u njega staviti žumanca i otopljeni margarin, potom šećer i jogurt.
U malo mlake vode sa malo šećera rastvoriti kvasac pa kada zapeni dodati brašnu.
Zamesiti meko testo.
Kada se testo dobro odmori i udvostruči premesiti ga.
Kuglof modlu nauljiti i posuti brašnom.
Potom čupkati testo veličine šake. Kuglice testa rastanjiti.
U svaku staviti kašiku eurokrema. Spojiti krajeve i redjati u kuglof pleh baš kao na slikama pripreme.
Kada utrošite svo testo ostavite ovako poredjane poslagane buhtle u plehu za kuglof barem 1h da se udvostruče-odmore.
Peći na 200C oko 40 minuta.
Još vruć kuglof buhtle posuti bogato kristal šećerom.
Zanimivo, kako si napravila te kuglof buhtle. Odlična ideja in kako lepa boja.
ОдговориИзбришиhvala draga moja!
ОдговориИзбришиPredivno izgleda. Jako volim buhltle i nisam ih radila već 100 godina. Ovo mi daje volju da ih ponovno, ali ovako, napravim. Odlična ideja.
ОдговориИзбришиbaš mi se dopada kako si ih napravila, a punjenje meni može i eurokrem i pekmez
ОдговориИзбришиja pravim danas! još otkad sam videla recept želim da ih probam:)
ОдговориИзбришиjedino ću drugačije da zavijem jer nemam tu kuglof modlu, al ostalo sve pratim! javljam utiske:) fotki se ne nadaj, osećam da će da planu dok potrčim do foto aparata!:):):)
Pravila i zamisli izgorele mi!
ИзбришиAli testo je bilo toliko fino, naraslo i mirisno. Bila sam ubeđena da će biti san snova. I bile bi da ja nisam zeznula stvar:)
Pravim ponovo već danas, sutra!
Odlične :)
ОдговориИзбриши