недеља, 5. август 2012.

Plavi Patlidzan ala Astal

Obožavam plavi  patlidzan i ponekad prosto ne mogu da dočekma ni onaj prvi, koji odmah pohujem.
Često mi je uz pomfrit pohovani patlidzan ceo obrok.
Ovo je jedna ideja sa pohovanim plavim, i to da ga prvo ispohujete pa onda zapelete, to jest možete sve pripremiti recimo pre podn ili uveče a sutra dan ili za večeru ga samo ugrejete tačnije podgrejete u rerni i verujte mnogo je dobar.
Potrebno je:
2 plava patlidzana
so
jaja za pohovanje
2dcl kisele pavlake
200g kačkavalja
Priprema:
Patlidzane oprati, ja ga i oljuštim mada ako je jako mlad nečistim.
Iseći na što tanje šnite, na bilo koji oblik.
Posoliti sa jedne i druge strane tako ostaviti par minuta.
Potom pohovati.
Pripremiti vatrostalnu jenu i pohovanim patlidzanima prekriti dno, premazati tanko kiselom pavlakom te posuti kačkavaljem, narendanim normalno..:)
Pa opet red patlidzana..pa kisela pavlaka i kačkavalj i tako dok sve ne potrošite.
Osttavite malo kisele pavlake i kačkavalja za od gore.
Sad možete odmah u predgrejanoj rerni malo zapeći tek tek 10 minuta da se sir rastopi.
Ili ostaviti to za sutra dan tik pred iznošenje.
Sasvim je njami!


4 коментара:

  1. Ovo sjajno zvuči, tako se slično pravi patlidžan parmiđana, ali bez pavlake, pa sa parmezanom umesto kačkavalja. Al na kraju te košta ko svetog Petra kajgana.

    Inače, pravila sam one pohovane tikvice iz rerne koje su doživele ovacije! I meni su se mnogo dopale, tokom pečenja dobiju neku slatkastu notu koju pržene tikvice nemaju. Jedino što sam dodala je bio beli luk, ali nisam stavila dovoljno, to moram da ispravim sledeći put! Hvala na ideji!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala maxika, ja znam da i kad pohujem plavi patlidzan u brasno dodam rendani parmezan, super je ukus. Bas mi je drago sto su ti se tikvice dopale, bas su mi vrh!

    ОдговориИзбриши
  3. Obožavam balancane (patliđane) i potaknula mi se sad glad, čitajući post:)))

    ОдговориИзбриши