Možda sad mislite da su ti dani kod mene, ali ću vas razočarati i reći da je ovaj kolač od prošle nedelje i da je već pojeden, tako da i ja sada samo "Parim" oči.
Kolač je idealan za leto, nema pećnice, može da se dooobro rashladi..ima belu čokoladu u sebi i finu kremastu teksturu.
Potrebno je:
400g petit keksa ili Zlatni pek keksa
3dcl mleka za natapawe keksa
kesica vanil šećera
Fil:
3 kesice pudinga od vanile
1l mleka
10 kašika šećera
200g bele čokolade
125g margarina
500ml slatke pavlake
Za od gore:
šlag
Priprema:
Prvo će te od 1l mleka odvojitei 1dcl a ostatak staviti da provri zajedno sa šećerom.
U onoj manjoj količini mleka koju ste izdvojili dobro izmešajte praašaka za puding.
Kada mleko provri zakuvaćete u njega puding i mešati dok se ne stvrdne ,a to će biti relativno brzo.
Zatim će te tu dodati i mešati ujedno belu čokoladu koju ste izlomili na kockice i margarin.
U originalnom receptu ide 250g margarina, ali ja mislim da je i ovakao dovoljno.
Potom će te ovu smesu ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi, umutiti čvršće slatku pavlaku pa dodavati kašiku po kašiku u nju ove smese od pudinga i bele čokolade i potom dobro sve sjediniti.
Keksa natapati u mleko i redjati na tacnu, ja sam imala 3x4.
Potom smesu od pudinga i slatke pavlake podelite na dva dela i jednu premađite na keksa.
Potom dodajte još jedan red keksa, takodje ga namočite u mleko, pa opet ostatak fila, i red keksa namočemžnog u mleko.
Od gore možete posuti prah šećer ili staviti tanki sloj šlaga.
E, ovo bi se svidjelo mom' starijem sinu - obozava bijelu cokoladu!
ОдговориИзбришиPuno kreme i jednostavna priprema su odlične preporuke za ljetni kolač
ОдговориИзбришиViše nego odlično, PERFEKTNO!
ОдговориИзбришиkrasan kolač!
ОдговориИзбришиDivan je! Odlican za leto jer se ne pece... :)
ОдговориИзбришиTotalno osvježavajuće izgleda, moram isprobati :)
ОдговориИзбришиOdlican recept i jako lijep ovako skoro bijel. Predivna slika.
ОдговориИзбришиuživam gledajući vaš blog, divan je.Ovaj kolač sam pravila pre nekoliko dana i stvarno je dobar i kremast-moja deca su oduševljena.puno pozdrava iz Sombora
ОдговориИзбришиHvala od srca
ИзбришиHvala na receptu, volim kolace koji se "prave" ;-)
ОдговориИзбриши