недеља, 24. април 2011.

Pikantni Marski štapići sa dimljenim sirom i paprikom

Asocijacija na Mađarsku kuhinju je meni lično pikantno-ljuti ukus jela. Odmah pomislim na gulaš, paprikaš, ali nedavno sam dobila od jedne prijateljice ovaj recept i prosto se oduševila.

Rade se sa dimljenim sirom, koji možete kupiti na svakoj pijaci. Ovaj sir je napravljen i sa alevom slatkom  paprikom.

Ovi štapići su vrlo pikantni i ne bih vam savetovala da ih pravite deci, sem ako nije u pitanju neka blaža varijanta.

Više odgovaraju za neko starije društvo uz pivo.


Potrebno je:

500g brašna

pola kocke kvasca

2dcl ulja

1dcl jogurta

kašika soli

kašika aleve slatke paprike




Od ove smese zamesite testo ovako:

U jogurtu rastopite kvasac, kada zapeni, pomešajte sa brašnom, uljem i kašikicom soli i zamesite glatko i meko testo.

Ostavite ga da naraste tačnije da se udvostruči.

Potom ga razvijte oklagijom u pravougaonik, na debljinu 0,5cm



Premažite  ga uljem i nožem isecite na  tanke trake, pospite tek tek alevu začinsku papriku, i zatim narendajte na krupnu rendu dimljeni sir preko testa.

Štapiće poređajte u namašćen pleh ili pleh koji ste obložili pak papirom  i pecite na 200C oko 10-15 min.

1 коментар: