oVeć sam pisala o tome da u zadnje vreme samo vikendom kuvam.Obično tokom nedelje kada stignem prelistam neke recepte da bi za vikend bila bez dvojbe sta ću praviti.
Vikendom ponekad napravim i "doručak", tu mislim na doručak za ponedeljak i utorak...jer ja kada se probudim moram odmah nesto da pojedem.
Ustajem u šest.
Počinjem da radim u pola osam.
Imam sat vremena da se spremim nasminkam..jedem....
Ranije sam obično doručkovala neke pizza sendviče...ali to je uglavnom rezultiralo nenormalnoj žedji koju nisam mogla da utolim tokom čitavog dana...:)
Zato...ove nedelje...
Za doručak Bundevasta Fokača.
original by Sanja
Potrebno je:
- 1 dcl pirea od bundeve,
- 3 dcl)brasna, ja sam kombinovala sa raženim
- 1/2 solje tople vode,
- 1 ravna kasika soli,
- pola kvasca
- o,5 dl maslinovog ulja i
- 1/2 kasike suvog ruzmarina.
plus pinjole po želji
krupna morska so
Postupak:
U dublji sud stavite prosejani brašno,
Od bundeve koje ste prethodno obarili napravite pire.
Dodajte pire u sud sa bračnom.
Pola kvasca i 1dcl mlake vode sa kašikicom šećera rastopite i ostavite da zapenuša.
Pomjesajte maslinovo ulje i ruzmazirn pa ostavite na stranu.
Potom od svih sastojaka zamesite meko tetso.
Ostavite ga da odstoji 15-20 min.
Kalup obložite pek papirom.
Tetso ne mojte ponovo premesiti već vlažnim rukama oblikujte oblik "pogače" i prebacite u kalup.
Izbušite varjačom rupice,ako hoćete.
Prelite maslinovim uljem i tuzmarinom.
Pospite pinjole i morsku so.
Pecite na 200C dok ne porumeni.
-
Odlično zvuči, bundeva predpostavljam daje malo slatkast okus što volim, a preprženi pinjoli još jednu posebnu notu i krckavost..Savršeno!
ОдговориИзбришиHvala Nadice!
ОдговориИзбришиNe može bolji doručak od homemade focaccie... Super izgleda i sigurna je fina! :)
ОдговориИзбришиNi ja se ne bih bunila na ovakav doručak. Bravo Vera.
ОдговориИзбришиJako lijepo izgleda a baš me zanima taj okus ,mora da je jako fino.
ОдговориИзбришиOpasno zavodljivo, prekrasno ti izgleda, a za okus ću se sama pobrinut, volim sve vrste slanih delicija a ova još s pinjolima... sigurno ću napravit.
ОдговориИзбришиodlično i jako fino!
ОдговориИзбришиPredivno! Bas fini i zdrav dorucak!
ОдговориИзбришиJako fino, dopada mi se kako izgleda a posto bundevu obozavam ovo ide u omiljene:) Jako mi se vidja novi izgled bloga. Pozdrav
ОдговориИзбришиOdlično, fino i drukčije. Moram probati!
ОдговориИзбришиAu, u 6! Meni se teško dignuti u 7.10, radim od 8h, do posla mi treba 5 min kolima, pa svejedno znam i kasniti jer sam tako rano jednostavno usporena.
Joj ja se nikako ne mogu natjerati na doručak. Ujutro mi hrana ne ide, pa ne ide. Bez obzira na to uživala bi u ovoj focacci tokom dana. Zbilja izgleda savršeno, a sastojci su delikatesni. :)
ОдговориИзбришиBas volim budevu i prijao bi mi ovakav dorucak....mada me niko ne bi naterao da jedem tako rano, mozda tek oko 10-11...
ОдговориИзбришиKrasan recept. cestitam na novom dizajnu bloga!
ОдговориИзбриши