недеља, 6. фебруар 2011.

Pumkin Focaccia with pine nuts/Fokača sa Bundevom i pinjolama

oVeć sam pisala o tome da u zadnje vreme samo vikendom kuvam.Obično tokom nedelje kada stignem prelistam neke recepte da bi za vikend bila bez dvojbe sta ću praviti.
Vikendom ponekad napravim i "doručak", tu mislim na doručak za ponedeljak i utorak...jer ja kada se probudim moram odmah nesto da pojedem.
Ustajem u šest.
Počinjem da radim u pola osam.
Imam sat vremena da se spremim nasminkam..jedem....
Ranije sam obično doručkovala neke pizza sendviče...ali to je uglavnom rezultiralo nenormalnoj žedji koju nisam mogla da utolim tokom čitavog dana...:)
Zato...ove nedelje...
Za doručak Bundevasta Fokača.
original by Sanja


Potrebno je:
- 1 dcl pirea od bundeve,
- 3 dcl)brasna, ja sam kombinovala sa raženim
- 1/2 solje tople vode,
- 1 ravna kasika soli,
- pola kvasca
- o,5 dl maslinovog ulja i
- 1/2 kasike suvog ruzmarina.

plus pinjole po želji
krupna morska so
Postupak:
U dublji sud stavite prosejani brašno,
Od bundeve koje ste prethodno obarili napravite pire.
Dodajte pire u sud sa bračnom.
Pola kvasca i 1dcl mlake vode sa kašikicom šećera rastopite i ostavite da zapenuša.

Pomjesajte maslinovo ulje i ruzmazirn pa ostavite na stranu.

Potom od svih sastojaka zamesite meko tetso.
Ostavite ga da odstoji 15-20 min.
Kalup obložite pek papirom.
Tetso ne mojte ponovo premesiti već vlažnim rukama oblikujte oblik "pogače" i prebacite u kalup.
Izbušite varjačom rupice,ako hoćete.
Prelite maslinovim uljem i tuzmarinom.
Pospite pinjole i morsku so.
Pecite na 200C dok ne porumeni.
-

13 коментара:

  1. Odlično zvuči, bundeva predpostavljam daje malo slatkast okus što volim, a preprženi pinjoli još jednu posebnu notu i krckavost..Savršeno!

    ОдговориИзбриши
  2. Ne može bolji doručak od homemade focaccie... Super izgleda i sigurna je fina! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ni ja se ne bih bunila na ovakav doručak. Bravo Vera.

    ОдговориИзбриши
  4. Jako lijepo izgleda a baš me zanima taj okus ,mora da je jako fino.

    ОдговориИзбриши
  5. Opasno zavodljivo, prekrasno ti izgleda, a za okus ću se sama pobrinut, volim sve vrste slanih delicija a ova još s pinjolima... sigurno ću napravit.

    ОдговориИзбриши
  6. Jako fino, dopada mi se kako izgleda a posto bundevu obozavam ovo ide u omiljene:) Jako mi se vidja novi izgled bloga. Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  7. Odlično, fino i drukčije. Moram probati!
    Au, u 6! Meni se teško dignuti u 7.10, radim od 8h, do posla mi treba 5 min kolima, pa svejedno znam i kasniti jer sam tako rano jednostavno usporena.

    ОдговориИзбриши
  8. Joj ja se nikako ne mogu natjerati na doručak. Ujutro mi hrana ne ide, pa ne ide. Bez obzira na to uživala bi u ovoj focacci tokom dana. Zbilja izgleda savršeno, a sastojci su delikatesni. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Bas volim budevu i prijao bi mi ovakav dorucak....mada me niko ne bi naterao da jedem tako rano, mozda tek oko 10-11...

    ОдговориИзбриши
  10. Krasan recept. cestitam na novom dizajnu bloga!

    ОдговориИзбриши