Ovu odličnu ali vrlo neobični štrudlu sa sirom mnogi zaobilaze iz prostog razloga sto je njeno punjenje od sira....ali slatkog.
Nekima sama ta kombinacija i zamisao da sa sirom ujedno i grickate suve groždjice je nezamisliva.
Za nas Vojvodjane ovo je sasvimobična i zamisliva kombinacija...:)
Štrudla koja je inače i zastitni znak ravnice,po milioniti put spominjana i opevana a sada i u slatkoj verziji sa sirom...njami....
Za testo je potrebno:
testo
1 kg mekog belog brašna
4 deci mlakog mleka
2 deci mlake vode
1 deci ulja
2 jaja
1 kocka kvasca
1 kašikica sećera
1 kasikica soli
Nadev:
500 gršvapskog sira
2 belanca
200g šečera
100-200g suvog groždja
Priprema:
od navedeni sastojaka umesiti testo i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči, posle toga ga podeliti na 4 jufke i filovati sa sirom.
2
po želji možete dodati i više sira ,kad se nafiliju kore smotati ih kao rolat jednu po jednu ,poređati u pleh premazati sa otopljenim maslacem ostaviti malo da naraste i peći.
Po receptu drage Tanje iz Temerina!!!
ja baš volim ovu štrudlu, samo što nadjev radim na malko drugačiji način
ОдговориИзбришиsuper je štrudla, ja volim peciva i tijesta sa nadjevom od slatkog sira. Super si je napravila, odlična !!
ОдговориИзбришиObožavam kolače od sira i meni je ovo vrlo uobičajena i draga kombinacija. Štrudla izgleda toliko privlačno da sam sad gladna ko vuk. :)
ОдговориИзбришиCould you describe "gršvapskog"? Is it like any foreign cheeses?
ОдговориИзбриши500 gr curd cheese
Избриши