E pa to se meni desilo...nedavno...
Za to je kriva Maxivida i njen "Malakov"...:)
Za fil je potrebno:
Blanširani i pećeni bademi-180g i ostavite po koji za odgore!!!
Možete ih odmah i fino sitno samleti
6 žumanaca
6 kašika šećera
1 kašika brašna
250ml mleka
kesica vanil šećera
malo ruma
250g putera
Potrebno je i 300g piškota ili 3 mala pakovanja...:)
Priprema fila:
Žumanca,šećer i vanil šećer penasto umutite.
Dodajte brašno i mleko.
Preručite u sud sa duplim dnom i stavite na blagu vatru.
Kuvajte svo vreme mešajući da se smesa zgusne,kao kada kuvate puding.
Potom dodajte mlevene bademe i puter.
Sve dobro izmesajte a posebno vodite računa da se puter sav otopi.
Okruglu tacnu oblozite piskotama,premazite ih filkom pa opet poredjajte piskote ....
S obzirom da piskote ne umačete ni u sta,najbolje da torta malo "ostoji" u frižideru,barem 24h.
Savrsen ukus pečenih badema i putera će vas oboriti sa nogu.
Malo sam imala gresaka u redjanju piskota iako sam svo vreme gledala u Fotografiju piskota poredjanih na tacni...:)
Ali sta ćete ..plavuša...:)
Melrose,sada si ti na redu....
Dodajte brašno i mleko.
Preručite u sud sa duplim dnom i stavite na blagu vatru.
Kuvajte svo vreme mešajući da se smesa zgusne,kao kada kuvate puding.
Potom dodajte mlevene bademe i puter.
Sve dobro izmesajte a posebno vodite računa da se puter sav otopi.
Okruglu tacnu oblozite piskotama,premazite ih filkom pa opet poredjajte piskote ....
S obzirom da piskote ne umačete ni u sta,najbolje da torta malo "ostoji" u frižideru,barem 24h.
Savrsen ukus pečenih badema i putera će vas oboriti sa nogu.
Malo sam imala gresaka u redjanju piskota iako sam svo vreme gledala u Fotografiju piskota poredjanih na tacni...:)
Ali sta ćete ..plavuša...:)
Melrose,sada si ti na redu....
Fino, lako, brzo! jedino me muči to blanširanje, to mi se fakat ne da. Ali, vjerujem ti da je kolač pravi!
ОдговориИзбришиHvala draga,jeste brzo,blanširane bademe možes i da kupis,kao i u mom slučaju...pa sve bude za časak!!!
ОдговориИзбришиNisam nikada čula za Malakov, ali jako fino izgleda :)
ОдговориИзбришиČini mi se da ću i ja sada kao i ti čekat da ga probam, a ovaj put ćeš ti bit kriva :)
Vera,
ОдговориИзбришиThis cake Malakov "looks great. Bravo!
A little bit about me, please ...
Greetings and smile, Diana
Joj Malakof...imam jos 3 dana, pa onda!!!
ОдговориИзбришиPrekrasno :)))
ОдговориИзбришиBravo, Vera!! Ovo je prvi put da je neko objavio re-kreaciju nekog mog recepta, hvala ti na tome. Mnogo mi je drago da ti se dopao, ima u bakinoj svesci još mnogo čega lepog... Izgleda urednije od mog, moje piškote su više onako nabacane. :)
ОдговориИзбришиEllerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
ОдговориИзбришиSaygılar.
Hvala vam...maxi,a ja opet mislim da sam ih malo bez veze poslagala...:)Ili sam na pogresan način sekla,malo su nam drugačiji preseci...:
ОдговориИзбришиSve u svemu predivna torta,bogatog ukusa.Hvala ti za recept!
Joj Vera, predivno! Jos jedan recept koji moram da probam.
ОдговориИзбришиGledala sam kolač kod maxivide i baš mi je privukao pažnju jer je to kolač iz bakine tekice. :) Kao i kod maxivide i tvoj Malakov izgleda mrak-mrak! :)
ОдговориИзбришиOvo moram djeci da napravim! Bilježim na listu svoju kolačarsku. :)
Odličan kolač, čim se spominje badem moju pažnju ima ! :-). super si ga napravila, i to slaganje piškota i filu koja mi je odlična. Jako fino i lijepo !
ОдговориИзбришиNikad cula, al bas mi se svidja!
ОдговориИзбришиBaš si me zaintrigirala s tim kolačem. Imam taj recept u bakinoj knjzi kolača, samo što su nekad sami pekli piškote!!! Nikad ga nisam pravila, ali nakon ovog tvojeg, baš ću ga napravit. Odlično ti izgleda.
ОдговориИзбришиNi ja nisam nikad čula za ovaj kolač ali izgleda baš savršeno. Posebno mi se sviđa kako si ga ukrasila, divna mi je kombinacija blanširanih baema i ovog rozog, baš ljupko izgleda. :)
ОдговориИзбришиHvala Andreice,nadam se da ćes ispribati i ti....:=
ОдговориИзбриши