петак, 24. септембар 2010.

Angel Food Cake/Andjeoski Kolač

Ovaj kolač,bih slobodno mogla nazvati "produženom rukom" Malakov Torte,jer vam ostaje šest belanaca...:)
Sačekajte prvo dan dva da vam ukućani pojedu tortu pa ih onda obradujte ovim...:)
Najbolje ga je ispeći u modli za kuglof,jer će tada svuda biti pečen.
Potrebno je:
6 belanaca
1cup brašna
1 kašikica praška za pecivo
1,5 cup šećera
1 kašika Grand Mariniera
Priprema:
Rernu uključite na 170C.
Belanca dobro ulupajte,najbolje miikserom.
Potom ih ponovo dobro izmiksajte sa šećerom.
Zatim ddajte brašno,prašak za pecivo i Gran Marinier.
Modlu za kuglof nauljite.
Pazljivo izlijte kolač
Pecite ga oko 30-40 min.
Sluzi se najčesće sa sosom od voća ili karamelom...
Vrlo neobičnog ukusa,nesto poput vrlo mekanog sundjera!

11 коментара:

  1. Obožavam te kolače od ostataka bjelanjaka - najčešće ih radim za blagdane i dodam raznog kandiranog voća.
    Divno izgleda!

    ОдговориИзбриши
  2. Odlično ! i ja volim kolače od bjelanjaka, ovaj je jednostavan a tako dobro izgleda. Uz dodatak voća ili preljeva prava delicija !

    ОдговориИзбриши
  3. Super izgleda! Aako ne pravimo drugu tortu žutanjke iskoristimo za omlet ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Ja bi ga prelila nekim voćnim sirupom i mmmm...

    ОдговориИзбриши
  5. It is wonderful, Vera!
    Thanks for the recipe and greetings, Diana

    ОдговориИзбриши
  6. odlično, bilježim još jedan recept kamo potrošiti bjelanjke

    ОдговориИзбриши
  7. Već jaaaako dugo nisam radila kolač samo od bjelanjaka. Negdje ih imam u frizu, ali sada se ne mogu sjetiti točno gdje, pa da napravim ovaj. Odlično!

    ОдговориИзбриши
  8. Radila sam "takve bijele biskvite", ali nikad nisam radila baš Angel food cake, imam spremljene recepte, ali nikako da dođe na red. Ovo mi je prilika da probam:)

    ОдговориИзбриши