уторак, 10. август 2010.

Svakom sosu mirodjija

Ako ste i vi svakom sosu-mirodjija...ili volite Sos od mirodjije,ovo je pravi recept za vas....)

u stvari,ovo je jedan odličan način,kako sačuvati malo "mirisa" mirodjije i za hladne,zimske dane...

Mirodjija

Svezu mirodjiju dobro operite,i poslazite na čiste papire koje ste stavili u jednu veću tepsiju.

Iznesite je ujutru na sunce,a uveče unosite da vas kiša ne iznenadi.

I tako do pet dana dok se mirodjija skroz ne osusi.

Isitnite je...

Ovako:

Stavite u teglice,zatvorite i zimi uzivajte...

7 коментара:

  1. Kako volim mirođiju! Nažalost ove trave koje prodaju na pijaci nemaju ni m od mirisa mirođije. Ne znam u čemu je problem, jer sam pravupomirisala i protrljala kroz prste i to je nešto što ne može da se zaboravi. Čak i kad zagnjurim nos u onu pijačnu jedva da se oseti nešto. Čuveni vojvođanski sos od mirođije! Klasik za sva vremena!

    ОдговориИзбриши
  2. Ja je isto jako volim, kod nas se zove kopar i često ga stavljam i salate,npr.uvijek u krompir salatu sa jajaima. I ovdje čak uspijem i nabaviti fine mirisne primjerke, ali ovih dana spojiti 5 dana sunca za sušenje postaje nemoguće kada nam je vrijeme ovako prevrtljivo. U svakom slučaju, Vera ideja je super i bilježim je, koristiti će sigurno i hvala ti !

    ОдговориИзбриши
  3. kopar nisam nikad sama sušila iako mi svake godine baš to padne na pamet kad ga imam pun vrt i sam mi niče :)
    nego ja mislila da se on suši u hladu kao i peršin, stvarno nisam znala da se suši na suncu
    hvala na informaciji, probatćemo sljedeće godine

    ОдговориИзбриши
  4. obozavam kopar, i trudim se biti u svakoj corbi mirodjija:)
    inace kod nas mirodjija znaci zacin, i ako ne svjez, onda radije zaledjen kopar, suseni mi ima najslabiju aromu.

    ОдговориИзбриши
  5. Dobra ideja, jer će nam uskoro sve zeleno nestati u nepovrat do proljeća. Inače kopar trošim u velikim količinama, u juhe, sosove, salate.

    ОдговориИзбриши
  6. Jako dobra ideja, kopar volim i ovo ću napraviti obavezno. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ja mirođiju operem osušim na krpu,iseckam je sitno.Uzmem malo veću teglu pa ređam,red mirođije pa kroz prste so,koristim himalajsku.Tako dok ne popunite teglu.Zatvoriti teglu sa poklopcem i staviti u frižider.Tako može da stoji više meseci,ostane zelena i mirisna (sveža)kao da je sad ubrana.

    ОдговориИзбриши