Mozda vam naziv zvuči budalasto,mozda simpatično ali ove su usi vrlo ukusne...:)
Prave se od domaćeg lisnatog testa,pa ko je raspolozen neka zasuče rukave i neka mesi i premesiva...:)
Ko bi za tili čas hteo da gricne ove uši neka ode u prodavnicu i kupi lisnato testo....:)Potrebno je:
500g lisnatog testa
šećer
cimet
Priprema:
Testo odmrznuti,na sobnoj temperaturi.Radnu povrsinu posuti brasnom i testo razvući u pravougaonik.
Premazite ga puterom.
Šećer pomesajte sa vanil sećerom.Pospite testo.
Zatim ga uvijte do pola sa jedne i sa druge strane a potom ostavite da odstoji.
Pravi način ,ako hoćete je da levi deo duže strane testa preklopite do dve trećine ,a desni deo do jedne trećine tako da se ivice sretnu.A potom preklopite levu stranu na desnu....:)
To ću sledeći put...:)
Potom ga ponovo razvučete u ploču ,desnu i levu stranu preklopite do sredine testa.
Secite ga na sirinu od 1cm a potom u pleh oblozen pek papirom i kratko pecite dok ne porumene.
Još vruće pospite vanil šećerom pomešanim sa kristal šećerom
Kada sam pročitala naslov u Readeru, odmah mi se lagano smrklo: dlakave svinjske uši, fuuuj! Kad tamo, slatki i lijepi zalogajčić koji i sama često radim (kupim gotovo lisnato, naravno!). Nisam znala da se ove palmice mogu zvati i svinjske uši. Zabavno!
ОдговориИзбришиHaha draga moja sada si i mene nasmejal.zao mi je samo sto nisam ugrabila vremena pa ih napravila sa domacim lisnatim testom,mislim da bi bile izglednije....>)
ОдговориИзбришиNice title, Vera :)In Bulgaria we cold them "tears" " :) - сълзици :)
ОдговориИзбришиups i mene je malo zatekao naziv, koje sada svinjske uši :)) . A ono ovi fini kolačići. Ja ih znam pod nazivom "anđeoska krila". Kako god ih zvali tvoji su jako lijepi, super si ih napravila !!
ОдговориИзбришиNaziv mu je simpatican meni,a odlicno izgleda sigurno cemo ga probati.
ОдговориИзбриши