Priprema:
Žumanca odvojiti od belanca,pa dobro sjediniti sa šećerom.
Pečene bundevine semenke samleti,ja nisam bas jako sitno.
Potom ih zzajedno sa grizom dodati zumancima i pomesati.
belanca sa malo limunovog soka ulupati u čvrst sneg a potom pomesati sa smesom od zumanaca.
Kalup za hleb nauljiti te posuti brasnom,izliti smesu i peći na 200C.
Čačkalicom proverite da li je pečeno.
Još vruć kolaš obilno premazati marmeladom i posuti prah šećerom.
Selma,kolaš je prva liga,brzo se sprema,preukusan je i zdrav!
kruščić ti je prekrasan..sad bi se odmah poslužila jednim komadom.. zaboravih ti reći da mi se jako sviđa novi izgled bloga, baš nježan sa ovim ružicama.. :)))
ОдговориИзбришиSve je slatko i kruščić i sličice i novi predložak bloga!
ОдговориИзбришиodličan kruhić , jako mi se sviđa i recept i tvoja izvedba. Lijepo ! U slikama sam uživala . A novi predložak bloga je tako nježan, super !
ОдговориИзбришиJednostavan recept, to volim i znam da su ovakvi jednostavni kolači najbolji i da nestaju u trenu. Super fotke!
ОдговориИзбришиizgleda tako lijepo i sočno! bundeva je zakon! :)
ОдговориИзбришиI mene je zaintrigirala ta kombinacija, a i ova tvoja kombinacija mi zvuči savršeno. Jako lijep kruh i fotke. :)
ОдговориИзбришиVera,
ОдговориИзбришиagain great idea and nice photo.
Greetings and awards for me, Diana