Mini veknice,nalik štrudlicama,sa punjenjem od sira,odlične su i u slatkoj verziji,tada mozete dodati malo suvog grozdja.
Za testo je potrebno:
10g kvasca
3 žumanceta
200g masti
1 kašika šećera
1 kašikica soli
3dcl mleka
oko 500g brašna
Nadev:
slan
500g sitnog svežeg sira
so po potrebi
2-3 jajeta
slatki nadev:
500g svežeg sira
šećer
suvo groždje
Priprema:
U 1dcl mlačnog mleka,sa šećerom rastopiti kvasac,kada dodje pomešati sa brašnom,žumancima,masti i napraviti meko testo.
Potom napraviti tri jufke,razvući oklagijom i premazati nadevom.
Ovde je vazno da to uradite odmah znači ne čekate da testo naraste.
Uvijte u oblik štrudle i stavite u pleh,ali pleh netreba da mazete,već mozete staviti samo pek papir.
Tako u plehu ostavite sat vremena da veknice se skoro udvostruče a potom pecite na 180C dok ne porumene.
Prekrasna je, odgovara mi to što se ne mora čekati da naraste! Dobro dođu obje verzije!
ОдговориИзбришиHvala draga,jako je ukusna meka i sto je meni odlično brzo se priprema.
ОдговориИзбришиnije kvalitetan obrok.lepo na izgled.
ОдговориИзбриши@unca,uvek si nevaljao...:)
ОдговориИзбришиI disu i mirisu :)))
ОдговориИзбришиOvo je nešto za mene, sir, dizano tijesto u slanij verziji.
ОдговориИзбришиUh, kako samo odoleti kad ovako fino izgleda...molim, jednu-dve snitice za poneti!;)))
ОдговориИзбришиMeni bi najprije pasala jedna slana pa onda jedna slatka. :)
ОдговориИзбришиVera, ovo je predobro. Fotka me hipnotisala :)))
ОдговориИзбришиVera,
ОдговориИзбришиprekrasno!!!
Bravo, Hugs, Diana
Lepo izgleda, Verice! Nadam se i da je ukus makar sličan. Lepi pozdravi!
ОдговориИзбришиOvo mi odlično zvuči i u slanoj i u slatkoj verziji. Definitvno bi mi se svidjelo jer jako volim sve sa sirom. :)
ОдговориИзбришиMeni se jako dopada slana verzija, tijesto je dobilo krasnu boju, baš je lijepo.
ОдговориИзбришиBas dobro!
ОдговориИзбришиSuper je .....Pozdrav..
ОдговориИзбришиHvala svima,bas mi je drago da vam se dopada!
ОдговориИзбришиMeni, kao Vojvođanki, je posebno drago što postoji ovaj blog, a divnim receptima i fotkama zaslužila si nagradu:)Ljubac
ОдговориИзбришиhttp://eveandapple.blogspot.com/2010/03/gyonyoru-dijat-kaptam.html
ovo volim , i u slanoj i u slatkoj verziji ! odličan recept, nije komplicirano a tako je dobro. Tvoja veknica na slici odlično izgleda !!
ОдговориИзбришиodlicno izgleda!!Volimmmmmmm! Kisses.
ОдговориИзбришиOdlično izgleda, a ova predivna žuta boja vjevatno zbog domaćih jaja je prvo što me obasjalo, volim i u slatkoj i u slanoj verziji i još toplo tik iz pećnice i već prohlađeno...Prefino i predivno, kao uvijek od tebe!
ОдговориИзбришиOvo pravi i moja svekrva (takođe prečanka) ali tvoja izgleda nekako primamljivije. Verovatno je testo drugačije.
ОдговориИзбриши