Potrebno je:
Za testo:
450g brašna
10g kvasca
1 kašikica šećera
1 kašika soli
300ml mleka
Priprema testa:
Kao i za svaki hleb.Ja u 100ml mleka stavim kašiku šećera i pola kocke kvasca te dobro promesam da se kvasac otopi.Ostavim 10-tak minuta da nadodje a potom sa ostalim mlekom i brasnom zamesim meko testo.
Nadev:
praška šunka
trapist
origano
kečap
Izrada hleba:
Testo koje ste zamesili,prekrijte krpom te ostavite par sati da se udupla.
Stavite ga na radnu povrsinu i premesite.
Potom ga ostrim nozem podelite na osam delova.Ja prvo napravim od testa veknicu,pa je prepolovim na pola,pa te delove na pola i opet na pola dok ih ne bude osam.
Svaku jufkicu premesite te napravite elipsu-krug oko 10cm
Na svaki krug stavite nadev, po zelji.
Krug preklopiti te ivice dobro spojiti sa strane. Rđati loptice u pleh ,najbolje duguljastu modlu za hleb, jednu pokraj druge.
Posuti makom ili susamom.
Ostaviti još koji minut da se testo malo podigne a potom peći dok ne porumeni, preporučujem na 180C
Vera,
ОдговориИзбришиdelicious again when you -
This stuffed bread looks very tasty, soft and fragrant.
Greetings, Diana
Što ovaj kruh dobro izgleda. Savršeno!
ОдговориИзбришиZvuči jako fino. Nisam probala taj recept; otkad sam u sklopu FBI isprobala Brankin recept za tzv. Trgajući kruh s nadjevom od sira i začinskog bilja, često ga radim; obožavam kako se sir razvlači dok je kruh vruć.
ОдговориИзбришиSpremam i ovaj recept pa ću drugi put zamijesiti ovo tijesto:)
Fantastično izgleda! Još tako nafilovan...Na sličan način sam oblikovala Tangzhong hleb i svima se svidjelo to odvajanje hljeba rukama:)
ОдговориИзбришиSviđa mi se ovaj kruh, još ga nisam probala jer nemam ovakve oblike za pečenje. Ne znam više gdje staviti silne tepsije, limove, i ostala čuda pa se jednostavno ne odlučujem kupiti ih.
ОдговориИзбришиOvaj tvoj dodatak ga čini još zanimljivijim!
Predivan je!!!
ОдговориИзбришиOdlična ideja, savršeno!
ОдговориИзбришиOdlična ideja za izlet. U subotu idem sa društvancem i ovo mi je ideja samo ću napravit duplo veće. Krasno ti izgleda.
ОдговориИзбришиajme...kako si ga lijepo napravila!!! predivan je!
ОдговориИзбришиI ja sam ga radila još prve sedmice kada je odabran Masaterin blog. Korica ti je dobila divnu boju i dopada mi se posip od maka. Prekrasno, baš si bila vrijedna.
ОдговориИзбришиajme, izgleda savršeno!
ОдговориИзбришиovo je odlično, jako mi se sviđa, posebno ideja sa punjenjima. A kruh zbilja super izgleda !!
ОдговориИзбришиnažalost nisam stigla sudjelovati u ovomjesečnim rukavicama, ali sam na početku mjeseca izabrala baš ovaj recept za isprobavanje i svakako ću ga napraviti kad kupim kalup... savršeno ti je ispao, punjenje je fenomenalno, a mak na ovakvim tijestima mi je neizostavan :)
ОдговориИзбришиpredivan ti je, zaista predivan , sad si me natentala da ga i ja radim! :)))
ОдговориИзбриши