Mafini u slanoj verziji,znam da će mnogi reći "napokon"jer sam jedno vreme samo preferirala i zasipala vas receptima za mafine u slatkoj verziji.
Nesto drugačiji od drugih,malo začinjeni,sa dodatkom parmezana,bosiljka i naravno pinjola.
Potrebno je:
3 jajeta
1 kašikica soli
80g rendanog parmezana
1 velika kašika suvog bosiljka
100g pinjola
2dcl jogurta
šolja od 2,d dcl brašna
1 kašikica praška za pecivo
Priprema:
brašno i prašak za pecivo prosejte ,dodajte parmezan i promesajte.
U sud stavite jaja te mikserom ili kulinarskom zicom ih izradite,dodajte jogurt,bosiljak so i pola pinjola-50g
Dobro pomesajte da se sve lepo sjedini a potom dodajte brasno i parmezan.
Sve izmesajte da dobijete homogenu smesu.
Kalupe za mafine nauljite ili oblozite korpicama,izlijte smesu u korpice do 2/3 korpica.
Pecite na 180C dok ne porumene.
Kada mafini budu na pola pečeni preko njih pospite ostatak pinjola.
Super su, pinjoli im sigurno daju dobar smek :)
ОдговориИзбришиovo mora biti dobro!!!
ОдговориИзбришиIzvanredna kombinacija, ovo mora biti jako ukusno. :)
ОдговориИзбришиVolim slane mafine, a ova kombinacija mi je neodoljiva.
ОдговориИзбришиOdlični su ti ovi slani muffini. Čuvam recept i isprobavam.
ОдговориИзбришиjako dobro! sviđaju mi se slani muffini :)
ОдговориИзбришиI meni su draži slani od slatkoh muffina, a ovdje sastojci garantiraju da je stvarno dobro, a tvoji izgledaju prekrasno!
ОдговориИзбриши