петак, 25. децембар 2009.

Ginger Čarolija by Sweet Corner

Genijalan recept naše Jasenke ,čiji blog Sweet Corner,istrazujemo u okviru FBIRukavica,a ovu food blog igricu je pokrenula mamajac sa bloga Cooks and Bakes

Od njene smese za božićne kekse,napravili smo mnoge oblike.

Smesu za kekse sam držala u frižideru 24h,jako sam zadovoljna receptom ,i moram priznati da je ovo jedan od mojih omiljenih keksa i recepta by Jasenka.

Potrebno vam je:
750 g brašna 
1 prašak za pecivo 
5 g mlevenog đumbira 
3 g mlevenog muškatnog oraščića 
2 g pimenta 
2 g cimeta 
205 g maslaca sobne temperature 
235 ml meda
220 g smeđeg šećera 
120 ml vode 
1 jaje 
umesto ove gramaže začina možete koristiti tri kašike smese začina za medenjake,ako imate. 

Priprema:

Brašno,prašak za pecivo i začine pomešajte u jednu posudu.

Maslac, med,šećer, vodu i jaje te vaniliju izmiksajte mikserom dok ne dobijete jednoličnu smesu.

Dodavajte malo po malo,ovoj smesi brašnoi zamesite testo.

Biće mekše ali upravo tako treba.Uvijte testo u foliju i ostavite u frižider.

Pravljenje keksa i pečenje:

Pleh obložite pek papirom.

Površinu na kojoj ćete valjati testo dobro pobrašnite, tako i testo, valjak i modlice da se ne bi lepilo i da ih možete odvojiti od površine.

Kekse peći oko 10-tak minuta na 180C

ZVEZDICE:

SRCA:

JELKICE:

GINGERMANOVCE:)

7 коментара:

  1. Znaš šta, ovo ti sve izgleda čarobno !!!!!! Totalno sam oduševljena!!

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno,krasno si sve napravila!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Jako su ti lepi keksici! Trebalo je nacrtati te ukrase, dok decurlija verovatno jurca unaokolo ;)
    Pozdrav,
    Maja

    ОдговориИзбриши
  4. jako su lijepi, posebno oni gingerbread ljudići :) a recept je sigurno odličan, čim je od jasenke :)

    ОдговориИзбриши
  5. ajme kako su lijepi....predivno si ih napravila, a i ovaj recept je meni jedan od najdrazih, ako ne i najdrazi:)) hvala ti puno!

    ОдговориИзбриши