
Potrebno je:
2 jajeta
5-7 smokava,zrelijih.
100g šećera
1 vanil šećer,
1 kašikica praška za pecivo
200g brašna
par smokava isečenih na tanke šnite za dekoraciju.
Priprema:
Kulinarskom žicomm istući jaja,dodati šećer te sve lagano pomešati.
Smokve oprati,možete ih očistiti,i samleti u blenderu,ali ne na jakoj brzini,kako ne bi bile isuviše tečne.Potom ih dodati jajima i šećeru.
brašno prosejati sa praškom za pecivo i lagano umečati u jaja.
Pećnicu uključiti ,a u kalup za mafine poredjati papirnate korpice.Puniti ih do dve trećine.
Peći na 180C,kada budu napola pečene na svaki mafin od gore staviti šniticu smokve.Dopeći.
Mafini često mogu da budu suvi,ovi su naprotiv baš mekani,verovatno zbog tečnosti koje su pustile smokve.
Uh, Vera bas si me obradovala ovim receptom! Obozavam smokve pa odmah probam...Mada, da budem iskrena, najvise volim da smazem smokve netretirane,xexe...
ОдговориИзбришиI ja najviše voli jesti svježe smokve, a ove crne nisam godinama jela.
ОдговориИзбришиJako mi se sviđa ova kombinacija u muffinima, sigurna sam da su upravo zbog smokve jako sočni. :)
Svidja mi se ideja. Obožavam smokve!
ОдговориИзбришиi ja obozavam smokve, super izgledaju!
ОдговориИзбришиVera,
ОдговориИзбришиMuffin recipe for delicious and wonderful picture of fig.
Congratulations, Diana
Draga Vera super izgledaju, ali ja ne stignem ništa od njih napraviti jer odu u sirovom stanju!
ОдговориИзбришиTo pa zgleda res okusno.
ОдговориИзбришиNisam nikad radila kolače sa smokvama, možda je vrijeme da probam:) Spremam recept:)
ОдговориИзбришиodlicno zvuci. nedavno sam radila kolac sa smokvama u kojima su smokve samo na vrhu, pecene od pocetka. ovo mi se cini ukusnijim a smokva na vrhu dekorativnijom. probat cu uskoro!
ОдговориИзбриши