субота, 29. август 2009.

Vanil Cream sa Breskvama

Vanil Cream obogacen i osvezen mirisnim breskvama.Lagana poslastica za koju morate malo da se potrudite,jer njena priprema iziskuje malo koncentracije i kulinarskog znanja.
Potrebno je:
500ml mleka
120g brasna
250g secera
4 kesice vanil secera
60g maslaca
6 bresaka
Priprema:
Razmutiti brasno u malo vode,pa zakuvati u kljucalom mleku.
Uz neprestano mesanje dodajte secer i vanil secer,maslac i sitno iseckane ili izrendane cetiri breskve.
Kuvajte na tihoj vatri nekoliko minuta uz mesanje pa ostavite da se potpuno ohladi.
U ohladjenu masu umutite jedno po jedno zumance,te ulupan sneg od belanaca.
U podmazan i brasnom posut pleh sipati masu i peci oko 35min na 180C,u vec predgrejanoj rerni.
Gotov krem ukrasite kriskama breskve.
Savet:
Potrudite se da brasno koje umesate u mleko bude,lepo rastopljeno bez grudvica.
Budite strpljivi i sacekajte da se smesa zaista,zaista ohladi,a ne da bude topla.
Dobro podmazite kalup,u protivnom ce vam se krem zalepiti,pospite i brasno i krusne mrvice.

7 коментара:

  1. Sasvim neobičan postupak i ne znam da li sam nešto takvo vidjela ili probala, zaista zvuči jako zanimljivo i definitivno je izazovno za isprobati budući da fini sastojci garantiraju užitak u okusu.

    ОдговориИзбриши
  2. Mmm deluje ukusno i nekako osvezavajuce, takve kolace bas volim!

    ОдговориИзбриши
  3. stvarno neobično, ali izgleda jako fino i sočno :)

    ОдговориИзбриши
  4. Moram priznati da ni ja nisam nikad čula za ovakvu kremu. Zvuči jako dobro i osvježavajuće, mislim da se za ovo isplati malo petljati po kuhinji! ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Izvini draga Vera, evo vratila sam se sa namjerom da probam napraviti ovaj kolač. Čini mi se da nisi stavila koliko žumanjaka ide u kolač. Molim te da dodaš, stvarno bih htjela probati. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  6. Selma hvala ti što si mi skrenula pažnju za jaja.Ide 8 komada ,srednje veličine.Ispraviću i u postu.

    ОдговориИзбриши