Potrebno je:
250 gr raženog brašna
250 gr pšeničnog integralnog brašna
300 gr pšeničnog belog brašna
3 dl mleka
2 dl vode
1 dl ulja
1 kašikica šećera
1 kašika soli
1 paketić kvasca
kari,djumbir,ruzmarin,bosiljak
jaje za premaz i susam
Priprema
Kvasac rastopiti u mlakom mleku,pa sve sastojke osim karija i djumbira zamesiti.
Testo podeliti na dva dela pa u prvi dodati 1 kašikicu karija,a u drugi 1 kašikicu djumbira.
Dobro izmesiti,pa ostaviti da odmori pola sata.
Razviti 1 cm debljine,pa vaditi pogačice i redjati u pek papirom obložen pleh
Ostaviti još pola sata da kvasa,premazati ulupanim jajetom,i posuti susamom ili kimom.
Peći na 200 C dok ne dobiju lepu rumenu boju.
Нема коментара:
Постави коментар