уторак, 30. јун 2009.
Pizza Fontina
Za testo:
1/2 kasikice suvog kvasca
prstohvat secera
4 solje belog brasna
1 kasikica soli
2 kasike maslinovog ulja
Sos:
500g iseckanog paradajza
2/3 solje tomatina
1 cen sitno iseckanog belog luka
1 kasikica susenog origana
1 lovorov list
2 kasikice vinskog sirceta
so i biber
Fil:
2 kasike maslinovog ulja
2 cena sitno iseckanog belog luka
450g iseckanih sampinjona
2 kasike suvog origana
1 solja Somborske fete
300g kackavalja
Priprema:
Za testo pomesajte 1,5 solju tople vode ,kvasac i secer te ostavite da odstoji 10-15min.U drugu ciniji pomesajte brasno i so,te napravite udubljenje sipajte maslinovo ulje i kvasac,te zamesite testo i ostavite na toplom oko 1,5h da naraste.
Sos:
U serpu stavite sve sastojke za sos,stavite na vatru da prokljuca,smanjite temperaturu i krckajte jos nekih 20-tak minuta.
Fil:
U velikom tiganju zagrejte ulje,stavite pecurke,beli luk,posolite i pobiberite.
Dinstajte dok pecurke ne omeksaju.
testo razvuci i staviti u nauljen pleh,premazati sosom od paradajza,dodati pecurke,origano,sir i kackavalj,
Peci u rerni prethodno zagrejanoj oko 15 min.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
mmmm...prefino...
ОдговориИзбришиU,sto socno izgleda.Nisam ravnodusna prema pizzama.
ОдговориИзбриши