Sa jagodama i kokosom.
Bananom koja joj daje finu meku teksturu.
Sada u sezoni jagoda ne propustite da isprobate ovu voćnu Mafinmaniju.
recept sa bloga Sweet Sensattion.
110 g maslaca ili margarina
2 jaja
120 g smeđeg šećera
2 Bourbon vanilin šećera
2 veće zrele banane
1 limun naribana korica
1/2 kasikice arome limuna
200 g svežih jagoda (može i smrznutih)
270 g brašna
2 kasikice praška za pecivo
40 g kokosa
50 g usitnjene bele čokolade
Priprema:
Za pocetak otopite maslac i ostavite ga da se prohladi.
Kulinarskom zicom dobro izmesajte jaja i secer,te vanil secer.
Banane isitnite viljuskom ili ih isitnite u blenderu,te zajedno sa aromom limuna i limunovom koricom dodajte smesi od jaja.
Mesajte zicom da se smesa ujednaci.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
Jagode operite, dobro posušite i narežite na manje komadiće.
Uvrljajte ih u brasno,tako vam nece "potonuti" na dno muffinsa.
Malo po malo smesu brašna i jagoda dodajte tekućoj smesi, lagano mešajući zicom.
Zatim dodajte i kokos te usitnjenu bielu čokoladu pa još jednom lagano promešajte.
U kalup za muffins stavite papirnate korpice i lagano sipajte smesu ili ih jednostavno namastite i pospite brasnom te pecite bez papirnih korpica.
Pecite ih u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stupnjeva oko 20 min.
Mmmm...sjajno izgledaju! Moram da probam dok ima jagoda, mada ti kazes da mogu i zamrznute.
ОдговориИзбришиNisam nikad probala "peći" jagode, uvijek ih koristim "sirove":) Ali ovaj recept mi ja baš bio zanimljiv, možda probam:)
ОдговориИзбришиodlicno izgledaju:)
ОдговориИзбришиmuffini s jagodama... mmm :) sezona jagoda tako brzo prođe pa ni ne stignem sve isprobati... možda i ja zamrznem kilogram-dva pa da bude za kasnije :) slike su prelijepe :)
ОдговориИзбришиHvala vam drage moje na lepim rečima
ОдговориИзбриши