- Почетна
- O Astal kuhinji
- Pogače
- Kuglof
- Tradicionalni recepti
- Slatke i Slane pite
- Kolači i Keks
- Čorbe, Prilog, Namazi i Salate
- Torte
- Mak
- Kiflice, Peciva i Pogačice
- Vojvođanski delikates
- Hleb i testo
- Mafini
- Ručak
- Zimnica
- Riba
- Astal & Putovanja
- Restorani & Astal
- Novosadski
- Paorska Bašta
- Palačinke
- Astal Pripoveda
- Radionice kuvanja
среда, 15. април 2009.
Predjelo od Palente i Pilece Dzigerice
za palentu:
300g kukuruznog brasna
voda
1dcl kisele pavlake
sloj od dzigerice
1 veci luk
100g fine slanine
500g pilece dzigerice
1/2veze persuna
zacini
Skuvajte palentu ,od trista grma,prema uputu proizvodjaca i onako vrucoj joj dodajte kiselu pavlaku.
Dok se ona hladi,sitno iseckanu slaninicu proprzite,zatim dodate sitno iseckan luk ,pa jos malo proprzite.
Dzigericu ispasirajte ili sameljite.
Dodajte je sa iseckanim persunom u smesu sa slaninom i lukom i zacinite po zelji.
Duguljasti kalup providnom folijom.Sipajte pola smese palente,a zatim sos od dzigerice i na posletku preostalu palentu.
Ostavite na hladno da se stegne a i ohladi i servirajte,seceno na kocke.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар