среда, 15. април 2009.

Predjelo od Palente i Pilece Dzigerice




za palentu:
300g kukuruznog brasna
 voda
1dcl kisele pavlake
sloj od dzigerice
1 veci luk
100g fine slanine
500g pilece dzigerice
1/2veze persuna
 zacini
Skuvajte palentu ,od trista grma,prema uputu proizvodjaca i onako vrucoj joj dodajte kiselu pavlaku.
Dok se ona hladi,sitno iseckanu slaninicu proprzite,zatim dodate sitno iseckan luk ,pa jos malo proprzite.
Dzigericu ispasirajte ili sameljite.
Dodajte je sa iseckanim persunom u smesu sa slaninom i lukom i zacinite po zelji.
Duguljasti kalup providnom folijom.Sipajte pola smese palente,a zatim sos od dzigerice i na posletku preostalu palentu.
Ostavite na hladno da se stegne a i ohladi i servirajte,seceno na kocke.

Нема коментара:

Постави коментар