четвртак, 5. март 2009.

Punjene Jabuke

Pecene jabuke su u zimskim danima neizbezan dezert.Jos dok smo bile deca,moja sestra i ja smo najvise volele,kada nam mama ispece jabuke u rerni,a mi ih onako meke i socne posle jedemo kasikicom.
Ovog puta su obogacene finim punjenjem od meda,pecenih oraha i suvih grozdjica.
Jos ako ih ovako neobicno "izrezbarite",mocicete ih posluziti kao dezert i za goste.
Verujte da ce ostati bez daha.

Potrebno je:
4-6 jednakih jabuka
nozic-za oblikovanje,ili manji tanak,spicasti noz.
punjenje: 50g seckanih pecenih oraha
1 mekana sljiva
1 mekana breskva
ili drugo sezonsko voce po izboru(moze i suvo)
2-3kasike meda
50g suvog grozdja


Jabuke treba da su podjednake velicine .Ja volim ukus Zlatnog delisesa-Golden Delishes.
Ostrijim spicastim nozem napravite “sare”,tako sto ce te napraviti sest manjih trakica,koje ce te povrsinski izdubiti,tacnije samo skinuti jabucinu koru.
Smesu za punjenje pripremite tako, sto cete sve sastojke pomesati a voce sa kojim hocete da punite izgnjeciti viljuskom.
Jabuke napuniti,staviti u pleh prekriven alu folijom.
Peci na 200C dok ne porumene.





Нема коментара:

Постави коментар