четвртак, 19. март 2009.

Gibanica sa mileramom i mlevenim mesom

Gibanica za mene spada u jela ,koja imaju mnogo prednosti.
Lako se pripremaju,mogu se posluuziti za dorucak,kao predjelo ili za veceru.
Ova divna i softana gibanica je specijalna po tome sto ima ukus svezeg milerama,cija blaga kiselkost je ne cini oporom i masnom,jer se radi od svinjeskog mlevenoh mesa.(moze i od juneceg).

Potrebno je:

500g kora za gibanicu
500g mlevenog mesa
0,5l milerama
4 jaja
1 kasika prezli
so
biber
zacini po ukusu
1 luk-crni
Priprema:

Mleveno meso dobro promesajte sa kasom od luka,kojeg ste izblendirali.
Umutite jaja,prvo belanca pa zumanca.Spojite smesu sa mesom sa smesom sa jajima,dodajte mileram i dobro izmesajte.Dodajte prezlu,so i biber,druge zacine po Vasem ukusu.Kore prebrojte i podelite ih na dvaPrvu koru samo premazite sa uljem,pa sravite drugu i pocnite da je premazujete filom
Ja sam imala 10 kora,tako da sam dobila 2 “rude” gibanice Ja obavezno i smesu podelim na dva dela kako bi svuda fil bio isti.
Stavite je da se pece,kada bude na pola gotova,premazite je zumancetom i stavite od gore susam.

4 коментара:

  1. Tvojim pitama se zaista ne moze odoliti.Kad bih morala da biram bilo bi mi zaista tesko.Zasluzujes sve pohvale.

    ОдговориИзбриши
  2. Isprobano i mogu reci da je odlicna!

    http://kasicicaseceraiprstohvatsoli.blogspot.com/2011/03/gibanica-sa-mileramom-i-mlevenim-mesom.html

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Vera, i ja sam isprobala recept:
    http://www.coolinarika.com/slika/706217/
    http://www.coolinarika.com/slika/706197/
    Recept je zaista odličan, gibanica je BILA izuzetno ukusna a jednostavna za napraviti. Ovo BILA sam namjerno naglasila jer smo sve pojeli :)

    ОдговориИзбриши
  4. Draga Majo, hvala ti od srca!!!Falis u blogerskim vodama!

    ОдговориИзбриши