Odmah ću na početku da se ogradim, čorbu nisam sama kuvala već sa Nanom.
Moram takođe da napišem, da po nekom mom iskustvu i iskustvu evo recimo moje Nane, čorba koju kuvate sa manjom količinom ribe u kućnim uslovima, u loncu ili šerpici nije, i ne treba je izjednačavati niti očekivati da bude ista onoj Alaskoj Ribljoj čorbi koja se kuva napolju u kotliću.
Ali danas ima da se kupi i jedna nova vrlo fina stvar, mini kotlić,, to je mali kotlić u koje možete da skuvate čorbu za 6 -8 osoba i da bude isto tako fina i ukusna kao i ona sa čarde.
Ali sve na stranu, moja Nana kad čorbu skuva na šporetu nema joj ravne, ni u ravnoj Bačkoj.
Priprema za 6 osoba:
6 glavica luka, izrendati na krupniju rendu, a ribu iseći, potrebno je oko 1kg ribe po želji.
Preporuka je da se vodi računa da riba baš nije od one fele koja ima previše kostiju, to vam govorim iz iskustva jer sam jednom lično kupila, nisam sada sigurna koju sve mešavinu za čorbu i verujte da mi je presela jer su pojedini parčići imali toliko kostiju da sam mislila da ću da umrem :)
Dodati kašiku sirćeta i ostaviti da kuva još 10-15min,a zatim dodati jednu kašiku slatke aleve paprike, naravno da možete dodati i ljutu papriku, biber i so.
Kuvati i probati da li vam ukus odgovara a zatim doliti oko 2dcl kuvanog paradajza..
Još malo dokuvati ali na tihoj vatri oko 1h,probati da li treba da se dosoli.
Naliti vode do vrha. Kaže Nana da neko luk proprži na ulju pre stavljanja u kotlić ili šerpu, mi nismo.
Čorba se kuva oko 1sat,tada će i sama da prokuva, na laganoj vatri.
Čorba se kuva oko 1sat,tada će i sama da prokuva, na laganoj vatri.
Dodati kašiku sirćeta i ostaviti da kuva još 10-15min,a zatim dodati jednu kašiku slatke aleve paprike, naravno da možete dodati i ljutu papriku, biber i so.
Kuvati i probati da li vam ukus odgovara a zatim doliti oko 2dcl kuvanog paradajza..
Još malo dokuvati ali na tihoj vatri oko 1h,probati da li treba da se dosoli.
Skinuti sa šporeta i ostaviti je oko 15-20 min da odstoji. kako bi se sve lepo sleglo.
Jesti uz rezance ili samostalno.
"nema komentara"?????? kako ces komentarisati kad si ostao bez rijeci ugledavsi "prvu sliku i recept, CIJELA Vojvodjanska kuhinja je "bez komentara".
ОдговориИзбриши🍻
ИзбришиJao p ahvala, neznam jel ovo da shvatim kao pohvalu ili kudnju? veliki pozz
ОдговориИзбришиPozdrav za Nanu i vas !
ОдговориИзбришиLepo je ovde kod vas za vašim astalom....
Pomenula sam vaš recept ovde http://kreativnaradionicabubamara.blogspot.com/2013/01/riblja-corba-recept.html
Predivno same pohvale originalno ono po domaće10☆
ОдговориИзбришиZa pohvalu obe dame i oči sam napasla divotr
ОдговориИзбриши