среда, 21. јануар 2009.

Krompiraca od sira

Sigurno ste pomislili kada ste procitali naslov,da je u pitanju ukusna pita,a krompirača nije pita od krompira već pečen krompir okružen brdom mesa.
Vojvodjanski,brzi rucak, najcesce se pravi sa slaninom,ili suvim kobasicama,u mojoj "sirotinjskoj" verziji ,sa svezim podlivanim kravljim sirom,i domacom alevom paprikom….




Potrebno je:
5-6 vecih krompira
500g kravljeg sira -najbolje podlivanog
3 kasike slatke aleve paprike
2dcl kisele pavlake
2 jaja
so,biber





Krompire operemo i tako u ljusci obarimo,zatim ocistimo od ljuske i nasecemo na kolutove.

Pleh namazite mascu i prekrijte dno kolutovima.
Zatim poredjajte kriske sira,celom duzinom,posolite,na svaku krisku stavite i prstohvat aleve paprike.
I tako dok ne utrosite materijal.
Jaja zicom dobro ulupajte,dodajte malo kisele pavlake i prelijte krompiracu.
Mozete od gore staviti imalo maslaca ili masti da bude socnija.
Pecite dok ne porumeni.









Нема коментара:

Постави коментар