субота, 16. мај 2020.

Veknica sa trapistom i feta sirom

Sigurno je svakom od vas ostalo prilikom pravljenja pite sa sirom ili gibanice višak kora. Držali ste te kore jedno vreme u frižideru i niste znali šta će te sa njima, jer vam nisu bile dovoljne da napravite pitu. Ja vam sada  dajem ideju za jednu preukusnu veknicu od sira, koju sam napravila u maloj tepsiji za hleb do 300g.

Potrebno je:

nekoliko kora za gibanicu, najmanje 4-5
100g feta sira
200g trapista
2 jajeta
2dcl jogurta
1 dcl kisele vode
soli ukoliko je potrebno

susam ili zrna lana za od gore
Priprema:
U veći sud jaja kulinarskom žicom umutite pa u njih dodajte jogurt i kiselu vodu.
Dodajte feta sir koji ste usitnili, ne previše jer je odlično kada vam ostanu i malo veći koadići
Trapist narendajte i njega dodajte.
Sve lepo izmešajte.
Zatim dodajte kore za pitu tako što će te ih iskidati, ni previše ni premalo, a možete ih i zgušžvai i ubaciti u smesu.
Sve lepo sjediniti da se kore dobro natope.

Manji pleh pravouganog oblika obložite pek papirom i u njega izlijte smesu.
od gore prelijte pitu sa kašikom ulja i pospite od gore susam i lan.
Pecite u predgrejanoj rerni na 200C oko 30 minuta.
Odlična je i kada sam je sekla pomislila sam da bi mogla biti i divno predjelo kada pravite neko slavlje.

Нема коментара:

Постави коментар