Ova baklavica je savršeno ukusna baklava, koja je odlična i za početnike a i ako imate manje vremena a jede vam se nešto orjentalno.
Potrebno vam je za fil:
300g mlevenog keksa
tri jajeta
5 kašika ulja
5 kašika šećera
Priprema:
Jaja dobro umutite pa dodajte u njih šećer i ulje, te na kraju postepeno mleveni keks, sve lepo sjedinite.
Pakovanje kora podelite, da imate po tri kore, kako uvek uzimam moje više godišnje provereno pakovanje, imam 18 kora tačnije po šest rolnica, ali svakako možete napraviti i pet rolnica, ili a ko vam je manja tepsija i manje rolnica.
Za sirup je potrebno:
1kg šećera
1l vode
1 limun.
Sirup je potrebno napraviti ranije ,kako bi se ohladio za prelivanje vrele baklave.
Kore kao što sam već navela podelite po tri i svaku od te tri tačnije prvu i drugu namažite otopljenim puterom ili uljem dok na treću na sam kraj stavite nadev od keksa i uvijte u rolnu.
Ponovimo dok imamo kora.
Kada je sve potrošeno baklavice / rolnice u samom plehu isečemo na manje rolnice tačnije parčiće a potom pečemo na 200C oko 40 minuta,
Kada su pečene preko njih prelijemo hladan sirup.
Нема коментара:
Постави коментар