Ja ovu baklavicu zovem, baklavica očas posla.
Od keksa je najbolje da koristite plazmu-300 g
zatim za fil vam je još potrebno
tri jajeta
5 kašika ulja
i 5 kašika šežera
jaja dobro umutite mikserom pa dodajte keks, šećer i ulje. sve lepo sjedinite.
Pakovanje kora podelite, da imate po tri kore. Ja uvek uzimam moje višegodišnje provereno pakovanje, tako da imam 18 kora tačnije po šest rolnica.
Za sirup je potrebno 1kg šećera
1l vode i limun.
Sirup se napravi ranije kako bi se ohladio i kako bi se vrela baklava prelila sa njim
Kore kao što sam već navela podelie po trii svaku od te tri tačnije prvu i drugu namažite ooootopljenim puterom ili uljem da bi na trecu u sam kraj stavili nadev od keksa iuvili.Tako znači ponovimo dok imamo kora. U plehu ih i isečemo na manje rolnice a potom pečemo na 230C oko 40 minuta,
Kada su pečene preko njih prelivamo sirup-hladan.
Od keksa je najbolje da koristite plazmu-300 g
zatim za fil vam je još potrebno
tri jajeta
5 kašika ulja
i 5 kašika šežera
jaja dobro umutite mikserom pa dodajte keks, šećer i ulje. sve lepo sjedinite.
Pakovanje kora podelite, da imate po tri kore. Ja uvek uzimam moje višegodišnje provereno pakovanje, tako da imam 18 kora tačnije po šest rolnica.
Za sirup je potrebno 1kg šećera
1l vode i limun.
Sirup se napravi ranije kako bi se ohladio i kako bi se vrela baklava prelila sa njim
Kore kao što sam već navela podelie po trii svaku od te tri tačnije prvu i drugu namažite ooootopljenim puterom ili uljem da bi na trecu u sam kraj stavili nadev od keksa iuvili.Tako znači ponovimo dok imamo kora. U plehu ih i isečemo na manje rolnice a potom pečemo na 230C oko 40 minuta,
Kada su pečene preko njih prelivamo sirup-hladan.
Нема коментара:
Постави коментар