Zaista nema ko ne zna da napravi Gibanicu. Klasika sa dosta sira , ooovog puta feta, mladi sir, trapist i po di koja kašika kajmaka.
Gibanicu sam pravila na onaj takozvani “zgužvani” način, a neki to zovu onda i Gužvara sa sirom, kako god mnogo se brzo pripremi.
Pa da krenemo.
Potrebno je:
500g sitnog sira ili kombinacije mladog, tvrdog fete itd
Kašikica soli po potrebi manje više
4 jajeta
1dcl kisele vode
1dcl ulja
Kore za gibanicu
Priprema je laka
U jedan veci sud umutite jaja, najbolje mikserom, pa dodajte sir, sve lepo pomešajte a ako je potrebno posolite po potrebi.
U smesu dodajte kiselu vodu i ulje, te sve lepo sjedinite .
Pripremite kore - kore koje ja kupujem su malo deblje i ima ih manje u pakovanju oko12 komada. Kore iscepkam i dodam u masu sa sirom i sve lepo pomešam varjačom da se sjedini odnosno da kore upiju i to ravnomerno sav pripremljen nadev od sira.
Pleh obložim pek papirom i izlijem gibanicu.
Pekla sam na 220C oko 40minuta.




Baš mi se sviđa, pa Pinnam!
ОдговориИзбриши