среда, 21. новембар 2018.

Gibanica

Zaista nema ko ne zna da napravi Gibanicu. Klasika sa dosta sira , ooovog puta feta, mladi sir, trapist i po di koja kašika kajmaka.

Gibanicu sam pravila na onaj takozvani “zgužvani” način, a neki to zovu onda i Gužvara sa sirom, kako god mnogo se brzo pripremi.

Pa da krenemo.



Potrebno je:

500g sitnog sira ili kombinacije mladog, tvrdog fete itd

Kašikica soli po potrebi manje više

4 jajeta

1dcl kisele vode

1dcl ulja

Kore za gibanicu




Priprema je laka

U jedan veci sud umutite  jaja, najbolje mikserom, pa dodajte sir, sve lepo pomešajte a ako je potrebno posolite po potrebi.

U smesu dodajte kiselu vodu i ulje, te sve lepo sjedinite .

Pripremite kore - kore koje ja kupujem su malo deblje i ima ih manje u pakovanju oko12 komada. Kore iscepkam i dodam u masu sa sirom i sve lepo pomešam varjačom da se sjedini odnosno da kore upiju i to ravnomerno sav pripremljen nadev od sira.

Pleh obložim pek papirom i izlijem gibanicu.

Pekla sam  na 220C oko 40minuta.

 


  

1 коментар: