понедељак, 3. септембар 2018.

Taljatele sa lisičarkama-Namazi Šumska Tajna

Ni sama nisam znala kako da počnem da pišem ovaj recept, prvo sam mislila da ga namenim za ljubitelje prirode, pa za one koje vole da se hrane zdravo a u stvari ovaj recept je pravi dragulj za one koji vole ukusno i kvalitetno.
Nedavno sam imala prilike da probam namaze Šumske Tajne. Poptuno su prirodni i zdravi a ono što se meni posebno dopada je da su i posni. (uvek imam problem da sredom ili petkom ako postim nađem sebi neku dobru i ukusnu kombinaciju za hranu a da nije hleb i voda).
Takođe kako sam veliki ljubitelj gljjiva svih oblika i ukusa  a da nisu otrovne :P,  ovaj Namaz je zaista bio za mene otkrovenje nečeg neobično magičnog i jednostavno pravog užitka koji vas tera da ga uvrstite u raznorazne kombinacije. A jedna je i ova ispred Vas.
Taljatele punjene parmezanom  sa namazom od lisičarki.
No prvo nešto o lisičarkama:

*Lisičarke, nazivaju ih još i žutim kapicama za zdravlje.toji u redu najkvalitetnijih gljiva sveta. Nazivaju je i čuvarom zdravlja jer je prirodni izvor antibiotika i mnoštva vitamina. Osim što, između ostalog, sadrži osam esencijalnih aminokiselina, belenčevine, proteine, enzime, polisaharide, provitamin A, vitamine B kompleksa, D2 i C, lisičarka je niskokalorična i 90 odsto njenog sastava čini voda. Zato je omiljena i među ljudima koji paze na liniju. U 100 gr lisičarke ima samo 12 kilokalorija.(preuzeto sa interneta)

Šumska Tajna-Vreme je da je i vi otkrijete
*Kompanija Stanisic Bio pod robnom markom Šumska Tajna proizvodi namaze od šumskih pečuraka koji spadaju u visoko kvalitetnu premium hranu. Na ideju da napravimo ovaj proizvod došli jer smo prepoznali da su ljudi sve svesniji neophodnosti uvodjenja zdravih proizvoda u svakodnevnu ishranu. Odlučili smo se da nam osnova budu šumske pečurke jer pečurke spadaju u najzdravije plodove prirode, a mnogi smatraju da se u njima krije spas za mnoge bolesti današnjice.
Sirovinu nabavljamo od sertifikovanih kompanija čije se otkupne stanice nalaze po planinskim predelima Srbije. Proizvod je namenjen svima onima koji žele zdravo da se hrane. Šumske pečurke se ne mogu uzgajati u vestačkim uslovima i uspevaju samo u prirodi u organskom okruženju.
Šta sam danas pripremala?
Osim namaza sa lisičarkama , koristila sam i gotove taljatele punjene parmezanom.
3 kašike kisele pavlake, malo origana,
Masline po želji i  narendani trapist.Naravno umesto taljatela možete koristiti bilo koje testo


Prirpema je više nego jednostavna. OPavlaku sam pomešala sa tri supene kašike namaza od lisičarke. Dodala sam origano i sve dobro sjedinila sa obarenim i malo ohlađenim taljatelama.
Od gore sam narendala trapist i masline.

Iako ovaj recept deluje dosta jednostavan prosto je to jedna ideja da se prirodni ukus i kvalitet samog namaza ne izgubi odnosno da sačuva svoje svojstvo što je veoma bitno kada su u pitanju ovako kvalitetni proizvodi, trudim se da ih što manje termički obrađujem.

Ukoliko ste zainteresovani i Vi za ovaj fantastičan namaz klik OVDE.



Namaz sa lisičarkom


Sastav – sušena lisicarka,proso,hladno ceđeno suncokretovo ulje,himalajska so
Lisicačarka najviše raste u hrastovim šumama, kao i vrganj sadrži 8 esencijalnih kiselina, vitamine B1,B2,C i D a najviše vitamin A. Njen naziv na latinskom je “cibarius” što u prevodu znači dobro za jelo, isto tako uništava gliste i loše bakterije u crevima, ubija sve vrste virusa naročito kod hepatitisa, čisti jetru od svih otrova i ostataka lekova.

2 коментара: