Moja nova ljubav.
Đumbir.
Postala sam totalno zavisna od ovog krtolastog povrća.
Svuda ga mećem, za njega svuda ima mesta..pečen, kuvan u soku.
Nedavno sam ga kandirala...mmmmm
Potrebno je:
500g đumbira
400g kristal šećera
vanila.
Đumbir operite i očistite. Potom isecite na sitnije jednake kocke.
Prokuvajte ga , najbolje 4-5 puta.
Kada to kažem mislimd a oprane kocke stavite u šerpu pa nalijete vode, kad provri prospete vodu i dodate drugu i opet kuvate i tako 4-5 puta.
Tako će đumbir izgubiti dosta u svom jakom ukusu.
Potom ga procedite.
Stavite u šerpu dodajte šećer i vanilu.
Na laganoj vatri ga kuvajte da se šećer otopi.
Potom polako da iščezne skoro sav.
Spremite jednu tacnu.
Na nju stavite pek papir i pospitešećera.
Istresite đumbir iz šerpe na šećer i varjačom ga uvaljajte.
Prosušite i grickajte.
o Đumbiru:
ĐUMBIR (Zingiber officinale) ili ingver je koren poreklom iz Indije i u lekovite svrhe se upotrebljava preko 5.000 godina. Danas se gaji ne samo u Japanu i Indiji već i u Zapadnoj i Južnoj Americi. Ima izgled šake s nepravilnim prstima. Sadrži 0,25 do 3% eterskog ulja, 5-

Volim ga jako, ali nisam radila još ni ušećerni, ni kandirani
ОдговориИзбришиOdlično!Ja ga uglavnom kuvam kao čaj.
ОдговориИзбриши