уторак, 03. јун 2014.

Pljeskavice sa parmezanom

Mmm fine brze pljeskavice sa blagim ukusom parmezana...

Potrebno je:
za 8 -9 pljeskavica
700g mlevene -sitno mlevene junetine
1 jaje
1-2 kašike kisele pavlake
malo začina , so, biber
3-4 kašika prezli
100g parmezana ili kesica od 90g narendanog parmezana
susam po želji
Postupak.

Zamolite vašeg mesara da vam meso samelje dva puta ili što sitnije.
Stavite ga u jedan veći sud.
Dodajte jaje i pavlaku.
Potom začine  sir- parmezan i prezle.
Zatim prvo pomešajte sve varjačoma  potom, najbolje čistim rukama
Što duže mesite dobićete što bolju ujednačenu smesu.
Potom nauljenim rukama oblikujte loptice.
Rastanjite ihšto tanje to bolje.
Redjajte u keramički Pekač Beli Tigar.
Od dole sam ga samo malo namazala uljem.
Pecite na 200C.
U zvisnosti od veličine će se peći oko 30-tak minuta!
Enjoy!
Inače izuzetno lako se pere!
Verujte,,,

Samo sam ih redjala na papir.
Poklopila sam ga.
Tempirala na 15minuta.
Ako volite malo reš možete dopeći.

Нема коментара:

Постави коментар