уторак, 3. јун 2014.

Pljeskavice sa parmezanom

Mmm fine brze pljeskavice sa blagim ukusom parmezana...Jer znam da žena uvek ima problem i večito pitanje A šta ću kuvati sutra?
Šta ću večeras?
Mleveno meso često koristim jer prosto ima hiljadu i jedna mogućnost da od njega napravite brzo i interesantno jelo.
Takođe po meni najzahvalnije za pljeskavice ili ćufte je juneće meso, ali u zadnje vreme često i sama sameljem  pileće belo meso i od njega pravim pljeskavice . Doduše ono što je karaktersitično za piletinu je da pljeskavice i nisu previše sočne, ali to možete izbeći tako što možete već kad meljete ako meljete sami na mašinu za meso belo meso i da sameljete koji šnit slanine.
Parmezan kao sir i sam je dosta jak, ali svakako u pljeskavicama daje jednu posebnu aromu i ono što je najvažnije nije toliko mastan kao npr kada bi ste stavili kačkavalj ili neki drugi sir, može vam se lako desiti da vam sir pusti svoju mast i da i same pljeskavice budu dosta masne.


Potrebno je:
8-9 pljeskavica ako ih pravite manjim može ih biti i deset :)
700g mlevene -sitno mlevene junetine
1 jaje
1-2 kašike kisele pavlake
malo začina , so, biber
3-4 kašika prezli
100g parmezana ili kesica od 90g narendanog parmezana


Postupak.

Zamolite vašeg mesara da vam meso samelje dva puta ili što sitnije.
Stavite ga u jedan veći sud.
Dodajte jaje i pavlaku.
Potom začine  sir- parmezan i prezle.
Zatim prvo pomešajte sve varjačoma  potom, najbolje čistim rukama
Što duže mesite dobićete što bolju ujednačenu smesu.
Potom nauljenim rukama oblikujte loptice.
Rastanjite ihšto tanje to bolje.
Redjajte u keramički 
Od dole sam ga samo malo namazala uljem.
Pecite na 200C.
U zvisnosti od veličine će se peći oko 30-tak minuta!
Enjoy!



Нема коментара:

Постави коментар