понедељак, 9. јун 2014.

Mirisna Marmelada od jagoda, malina i kokosa

Davno nisam jela ovako nešto mirisno, fino,savršene teksture, količinski dovoljno za smazati dok je friško bez veštačkih dodataka.
Lupo Mini Pekarica pruža i mogućnost na veoma lak način d apripremite marmeladu, sada kada je sezona voća kada vam voće ostane kao višak ...
I naravno mogućnost kombinacija i novih ukusa...
Kokos, jagode i maline...mmmmm

Potrebno je:
200g jagoda
100g malina
2 kašike kokosovog brašna
200g šećera

Priprema:
Sve sastojke odmah staviti u pleh od pekarice.
Potom na meniju pritisnuti taster 9.
Za pečenje marmelade.
Ništa lakše.
No, kako često koristim ovaj program moram vam preneti i moje utiske koji mogu da vam olakšaju pripremu:
-Nikako ne stavljajte više od 400g voća
jer ta količina neće biti dobro spremljena.
Kada se program ugasi pažljivo izvadite pleh iz pekarice i odmah sipajte u čiste i sterilizovane staklenke.
Odnosno ako pripremate do 400g voća u suštini imaćete jednu teglu od occ 3dcl.
Pleh kada izlijete marmeladu odmah potopite u vodu da se ne skori.
Lagano se pere.



1 коментар:

  1. A jeste li znali da se umarmeladu uopste ne treba da stavja nista sem secera i voca, posto govorite o marmeladi bez vestackih dodataka? Ja se za 300 gr voca ne bih bakatala uopste, nego u serpu od najmanje 10,20 kg stavis voce i secer posto je pustilo sok i skuvas lepo i sipas u vruce tegle vruce, zatvoris patent poklopcima i okrenes naopako , umotas u staro cebe i ostavis da se ohlasi i, nikad se nece pokvariti.
    Isto vazi i za ajvar.

    ОдговориИзбриши