субота, 14. јун 2014.

Hamburger Peciva


Ne sećam se tačno odakle mi ovaj recept za hamburger Peciva, ali se  sećam da sam jedno vreme kao sumanita pravila ova peciva, jer recept je mnogo ,


mnogo dobar  i nije mi se do sada ni jedan jedini put desilo da mi nije uspeo.

Pored toga što je pecivo izuzetno meko, u suštini možete ga praviti i manjim i većim, zavisi na kakvu veličinu se odlučite, a i možete ga kao na primer moja ćerka jesti i samo kao lepinjicu....

Potrebno je:
1 kocka kvasca
malo šećera
250ml mleka -mlakog
700g brašna
1 kašika soli
1 prašak za pecivo
150ml mleka
50ml ulja
Priprema:
U 100ml mlačnog mleka sa malo šećera  rastopite kvasac.
Kada zapeni pomešajte ga sa ostalim sastojcima te zamesite glatko testo.
Testo ostavite prekriveno u čistom sudu da se udvostruči.
Nakon odredjenog vremena testo će se udvostručiti.
testo potom na radnoj površini premesite. 
Podelite na devet delova-loptica-kruščića 
Premesite svaki oblikujte prebacite u podmazan pleh.
Premažite uljem i   pospite krupnom morskom soli.
Pecite na 180C oko 20-30 min.



Нема коментара:

Постави коментар