субота, 14. јун 2014.

Hamburger Peciva

Ne sećam se tačno odakle mi ovaj recept za hamburger Peciva da li je sa Kulinarke ili od gage Grne, elem te negde sam ga videla i pravim ga često , fotkica j emožda straija ali je strpljivo čekala da bude objavljena.
Sve jedno čiji je recept nadam se da će koristiti, u stvari nije sve jedno, danas je jako važno znati izvor recepta da li je babin ili tetkin, komšinicin, uzet sa neta..ako vi ne možete da se setite sigurno će se setiti neki vaš "anonimni" fan ili gospodja sa Kipra koja strašno vodi računa o toj veoma, veoma bitnoj stvari za čovečanstvo...hihih...
Potrebno je:
1 kocka kvasca
malo šećera
250ml mleka -mlakog
700g brašna
1 kašika soli
1 prašak za pecivo
150ml mleka
50ml ulja
Priprema:
U 100ml mlačnog mleka sa malo šećera  rastopite kvasac.
Kada zapeni pomešajte ga sa ostalim sastojcima te zamesite glatko testo.
Testo ostavite prekriveno u čistom sudu da se udvostruči.
Nakon odredjenog vremena testo će se udvostručiti.
testo potom na radnoj površini premesite. 
Podelite na devet delova-loptica-kruščića 
Premesite svaki oblikujte prebacite u podmazan pleh.
Premažite žumancetom  pospite susamom i pecite na 180C oko 20-30 min.




Нема коментара:

Постави коментар