Ne sećam se tačno odakle mi ovaj recept za hamburger Peciva, ali se sećam da sam jedno vreme kao sumanita pravila ova peciva, jer recept je mnogo ,
mnogo dobar i nije mi se do sada ni jedan jedini put desilo da mi nije uspeo.
Pored toga što je pecivo izuzetno meko, u suštini možete ga praviti i manjim i većim, zavisi na kakvu veličinu se odlučite, a i možete ga kao na primer moja ćerka jesti i samo kao lepinjicu....
Potrebno je:
1 kocka kvasca
malo šećera
250ml mleka -mlakog
700g brašna
1 kašika soli
1 prašak za pecivo
150ml mleka
Priprema:
U 100ml mlačnog mleka sa malo šećera rastopite kvasac.
Kada zapeni pomešajte ga sa ostalim sastojcima te zamesite glatko testo.
Testo ostavite prekriveno u čistom sudu da se udvostruči.
Nakon odredjenog vremena testo će se udvostručiti.
testo potom na radnoj površini premesite.
Podelite na devet delova-loptica-kruščića
Premesite svaki oblikujte prebacite u podmazan pleh.
Premažite uljem i pospite krupnom morskom soli.
Pecite na 180C oko 20-30 min.
Нема коментара:
Постави коментар