петак, 2. мај 2014.

Linzer Keks

Dobar stari provereni recept koji se topi u ustima. Tako lepo izgleda i mislim da nema keksa sa kojim bih ga menjala.
Potrebno je:
110g lešnika, badema a možete staviti i orahe, mada je originalan recept sa lešnicima.
260g brašna
220g putera
130g šećera
1 vanil šećer
2 žumanceta

pekmez -marmelada od malina
šećer u prahu za pospianje.
Priprema testa:
Puter sobne temperature izraditi sa šećerom, potom dodati žumanca te ostale suve sastojke.
Umesiti glatko testo-znači ni previše tvrdo ni meko.
Ja tetso oblikujem u loptu i uvijem u alu foliju te ostavim u frižider na bar 2 sata.
Potom ga podelim na dva dela i jedan deo na pobrašnjavljenoj podlozi razvijem na debljinu oko pola cm, modle za vanilice ili rancle koristim za lincer keks, a ima sada da se kupe i modle sa rupama bas za lincer keks.
Vadim oblike i redjam na pek papir kojim sam obložila pleh,
Pečem na 200c oo 15 minuta.
Kada su ispečene sačekam da se ohlade i vadim ih.
Mažem pekmezom od malina i spajam jednu sa drugom.
Od gore pospem vanil šećer pomešan sa šećerom u prahu.

2 коментара: