петак, 04. април 2014.

Ledena Bajadera

Možete od ovog recepta imati čarobnu tortu ili fini kolač.
Ne peče se, a bogami i ne mesi...
Lako, brzo i odličnog ukusa je kad se rashladi.
Za predstojeće dana, tople i sunčane da što manje budete u kuhinji...

Potrebno je:
Za donju bajadera koru;
300g mlevenog keksa
100g mlevenih oraha
3 kašike prah šećera
2dcl mleka
100g čokolade
100g margarina


Priprema:
Mleveni keks , orahe i šećer pomešati.
Čokoladu rastopiti sa margarinom pa dodati mleko te sada sve pomešati sa keksom.
Ja sam potom okrugli pleh sa štipaljkom obložila pek papirom i ovu koru da je tako nazovem smesu od oraha i keksa dole na papir lepo raspodelila.
Potom pripremam fil za koji je potrebno:
5dcl mleka
2 kašike jelovne gustina
1 puding od vanile
100g bele čokolade
100g margarina
3 kašike šećera
Mleko staviti u šerpu i ugrejati, od ove količine mleka odvojiti 1dcl i u njemu rastvoriti puding, šećer, i gustin.
Kada mleko provri sve lepo zakuvati.
Dodati tačnije rastopiti čokoladu i margarin i sve lepo preliti preko kore od keksa.
Kada se sve lepo rashladi preliti glazurom od čokolade.
Za glazuru od čokolade je potrebno:
100g čokolade i 30g margarina
Priprema:
U jednom sudu rastopiti margarin i čokoladu i preliti preko torte.
Enjoy!!!

4 коментара:

  1. NE RAZUMJEM KOJA SE ČOKOLADA I MARGARIN PRELIVA PREKO KORE OD KEKSA???
    hVALA NA ODGOVORU!!

    ОдговориИзбриши
  2. NE RAZUMJEM KOJA SE ČOKOLADA I MARGARIN PRELIVA PREKO KORE OD KEKSA???? HVALA NA ODGOVORU!!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман03. мај 2014. 12.35

    Nista mi nije jasno... Sta se preliva...

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман05. јун 2014. 12.58

    Prvo ide podloga od keksa, zatim zuti fil sa pudingom, belom cokoladom i margarinom, posle toga se prelije glazurom od crne cokolade i margarina.

    ОдговориИзбриши