субота, 28. децембар 2013.

Lupo NovogodišnjA Trpeza

Ove godine očekuje vas strašno puno dobrih recepata sastavljenigh i publikovanih u ovakvim inovativnim knjižicama.
Prelistajte na ovaj LINK:
I uživajte kuvajući u Lupo Proizvodima!
Slani Novogodišnji Hleb
Potrebno je:
300g brašna
100g kukuruznog brašna
1 kašikica soli
1 kašika senfa
100g tvrdog sira isečenog na kockice
100g šunkarice isečene na kockice
1 prašak za pecivo
100g putera
3 jajeta
Sve sastojke staviti u pleh od turbo pekare.
Peći na programu za kolač.
Kada bude gotovo posuti po ovom slanom kolaču narendan trapist.

Mafini sa feta sirom i kukuruznim brašnom
Potrebno je:

4 jaja
1/2solje jogurta
1 solja mleka
1 kasikica soli
2 solje kukuruznog brasna
1 solja belog brasna
1 prasak za pecivo
1 solja kisele vode
300g sitnog sira
Priprema:
Jaja dobro izraditi mikserom,zatim dodati mokre sastojke i idalje na smanjenom broju miksati.Kada se masa sjedinila dodavati brasno-kukuruzno,belo i sir.
Semenke bundeve prethodno sameljite i dodajte zatim smesi.
Ja sam ovu smesu podelila na dva dela,jednu sam pekla u manjoj tepsiji i imala obicnu proju.Drugoj polovini sam dodala semeke bundeve i pekla u kalupima za mufine.
Mozete dodati i saku dve maka,umesto semenki bundeve,ali vazno je da je mak ne samleven.
Solja je od 2dcl
Pita sa tri vrste fila
Pita sa tri vrste nadeva
Potrebno je:
500g kora za gibanicu
1 fil
300g kečapa
200g praške šunkeisečene na lisove 100g narendanog t trapista
2. fil
300g svežeg sitnog sira 
2 jajeta
soli po potrebi
3 fil 300g obarenog španata 1 jaje
Priprema: Pleh u koji će te redjati pitu prvo dole nauljite pa potom stavite jednu koru opet na uljite i drugu koru.
Zatim tu koru premažite kečapom, obilno poredjajte šunkaricu i stavite od gore narendani sir.
te po potrebi i dobro izmešajte sa jajima. Potom opet stavite dve kore i
Potom opet stavite koru nauljite pa još jednu a zatim na nju fil od sira.
Sir prethodno posoliti.
I na kraju fil od španata, i od gore stavite opet dve ili tri kore zavisi koliko vam ihje ostalo.
Pecite na 200C. kada bude pečeno prekrijte vlažnom krpom a potom dobro ohladjene secite na male
kocke i služite.


Svečane punjene krmenadle:
za 4 osobe
1kg krmenadli bez kostiju
120g tanko narezana sunkarice
6 listova kačkavalja
3 čena belog luka
2 kašike pirea od paradajza
2 kašike senfa
300ml bistre supe
so i biber
Priprema:
Svaku krmenadlu natrljate sa soli i biberom po ukusu.i izgnječenim belim lukom pa je uzdužno zarežite na nakoliko mesta ali ne do kraja.
Porešajte pire od paradajza i senf pa namažite te zareze unutra.U svaki potom zarez stavite sir i šunkaricu.
.
Meso potom uvežite koncem pa premažite od gore ostatkom senfa i paradajza.
Zatim uvijte u alu foliju i pecite na 200c u turbo pekaču, oko 20 minuta.
Potom skinite foliju prelijte supom i pecite još 20 minuta na 200C.
Kuglof od čokolade
Potrebno je:
250 gr maslaca
350 gr šećera
4 jaja
400 gr milerama 
300 gr brašna
1 prašak za pecivo 
1 vanili šećer
30 gr kakaa
2 vrhom pune kašike nutelle
1 kašika ruma 
korica jednog limuna

GLAZURA
200 gr čokolade za kuvanje

4 kašike ulja
Maslac sobne temperature dobro izmiksajte sa šećerom i vanili šećerom. 
Dodajte jedno po jedno jaje miksajući minut između svakog dodavanja jaja. 
Sad umiksajte mileram, rum, kakao, nutellu.
Postepeno dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo i koricom limuna. 

Dobro izmiksajte da dobijete finu kremastu smesu.
Kalup namastite i pobrašnite.


Smesu izlijte u kalup. Stavite peći u turbo pećnicu na 40 minuta na 170C
Ohlađeni kuglof možete po želji preliti glazurom


Zezalice
Materijal i priprema:
Testo :
175 g margarina
150 g smeđeg šećera
2 vanilin šećera
2 jaja
400 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
 boje po želji.ja sam koristila rozu
.Margarin i šećer penasto umutiti.

Dodati jaja i nastaviti sa mućenjem kako bi sjedinili masu.
Dodati brašno, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu, pa sve umesiti.
Testo podeliti na 4 dela.
Dodati različite boje po želji. 
Testo uviti u prozirnu foliju i ostaviti u frižider sat vremena.
Uzeti dve loptice od testa i razviti u prozirnoj foliji otprilike na 10×6, ili na željenu debljinu.
Staviti testo jedno na drugo i preći oklagijom.
Uviti u rolat i ostaviti ponovo u frižider na 1h kako bi se moglo lepo seći potom redjati na pleh od pizza pekača možete pleh občožiti pek papirom. U zavisnosti koliko debele su zezalice peče se od 10-15 minuta

Peći na 200 C, 20 min. 

Novogodišnje mede
Materijal za Mede:
Testo:
100 g omekšalog margarina
100 g smeđeg šećera
2 vanilin šećera
1 jaje
2 kašičice ekstrata vanile
1 kaš. praška za pecivo
 na vrh kašike soli
250-300 g brašna


Priprema:
Margarin , šećer, vanilin šećer penasto umutiti.
Dodati jaje, vanilu i mutiti dalje kako bi se masa sjedinila.
Dodati brašno, prašak za pecivo i so.
Mutiti mikserom, a potom sjediniti rukom.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela.
Jedan deo ostaviti beo, a drugom dodati boju-rozu ili plavu
Od belog testa napraviti veću kuglicu za telo, od obojenog, napraviti jednu manju kuglicu za glavu, i četiri manje za ruke i noge.

Od bele napraviti manje kuglice za uši, oči, nos i usta po želji. Delove spajati sa telom lagano prilepljujući jedno testo za drugo.

Peći na10-tak minuta u pizza pekaču.
Sačekati da se ohlade i tek onda vaditi.
Milka Torta
Za koru je potrebno:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 orašak za pecivo
6 kašika mlake vode
3 kašike kakaa
Prvo odvojiti belanca od žumanca pa umutiti u sne dodati žumanca pa šećer, brašno, prašak za peccivo vodu.
i kakao.
Okrugli pleh sa štipaljkom obložiti pek papirom, Izliti ovu smesu i peći na 200C fok ne bude lora sasvim pečena.
Prepoloviti je oštrim nožem na dva dela.
Za fil
1l mleka
150g šećera
100g gustina
100g bele milka čiokolade
200g maragrina
Priprema fila:
1dcl mleka razmutiti sa gustinom i šećerom.
Ostatak mleka sa čokoladom staviti na plin da provri . Kada mleko provri ukuvati gustin.
Mešati dok smesa ne bude gusta, potom u nju dodati margarin isečen na kockice. Mešati dok se ne istopi.
Filovati tortu.
Glazura za od gore:
5 kašika mleka
4 kašike šećera
150g margarina
200g čokolade
skuvati glazuru i preliti tortu
okrasiti bademima.


3 коментара:

  1. Krmenadle odlicno izgledaju!

    ОдговориИзбриши
  2. Sve pohvale za knjizicu na zavidnom nivou je i ona i recepti, svaka cast za Lupo i Kuhinju Ravnice!

    ОдговориИзбриши