петак, 20. децембар 2013.

Šišarke od korn fleksa i suvog voća i Brze Krem Rolne

Svi ste vi sigurno u detinjstvu a i sada probali i pravili šaum rolne.
Ima puno nas koji baš i nisu ljubitelji Šauma-belanca sa šećerom.
Ove krem rolne su prava stvar za one koji izbegacvaju živa jaja u slatkišima.


Potrebno je:

pakovanje lisnatog tetsta
2dcl slatke pavlake
1 puding sa ukusom vanile
3dcl mleka
50g šećera
prah šećer za posipanje

Priprema:
Lisnato testi koje se odmrzlo prvo oklagijom razviti u pravougaonik i iseći nožem na trake trake širine 1cm a potom ih obmotati oko metalnih valjaka-modli. Poredjati u pleh i peći na 180C dok ne dobiju lepu pečenu boju.
Fil:
U 3dcl mleka skuvati puding sa šećerom.Ostaviti da se ohladi.
latku pavlaku umutite a potom dodajte kašiku po kašiku pudinga od vanile.
Miksajte mikserom da dobijete lepu glatku smesu i sav puding ne utrošite. Punite sa poslastičarksim špricom rolne. Od gore posuti prah šećer


Šišarke sa Korn Fleksom i suvim voćem
Potrebno je:

250g margarina

7 kašika šećera
250g korn fleksa
suvog voća raznog npr-suve brusnice, smokve
oko 50 g badema i oraha

100g čokolade


priprema:
Čokoladu med i margarin rastopite u jednu šerpicu.
Suvoo voće isecite na sitno, ako je potrebno a tako isto i badem i orahe.

Korn fleksa usitnite.
Poredjajte papirne korpice na poslužaonik.
Smesu od korn fleksa suvog voća i oraha stavite u veći sud.
Potom prelijte rastopljenim medom, margarinom i čokoladom.
lepo izmešajte da se sve sjedini i upije.

Kašikicom vaditi smesu u kropice.

Služiti kada se ohlade.

3 коментара:

  1. Ja baš obožavam šaum role:)), a nisam ljubiteljica pudinga u kolačima. Svejedno, sigurna sam da je ovo odlično. Prekrasno izgleda:)

    ОдговориИзбриши
  2. Sam rolne jako volim, mama ih je uvek pravila, a ja se nekako ne setim... sada kad sam ih videla kod tebe, odmah sam pozelela da napravim.:) Svidja mi se i krema, mi smo ih obicno punili sa slagom zamirisanim limunovom koricom, a sisarke smo svi voleli.:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Kod šišarki nedostaje količina meda

    ОдговориИзбриши