петак, 18. октобар 2013.

Turbo Pečeni Krompirići sa Kajmakom

KARAKTERISTIKE
Osnovna zapremina 13 L , činija i poklopac su od armiranog termo-otpornog stakla
• Dodatna zapremina 5 L , inox obruč
• Podesivo vreme rada, max. 60 min.
• Temperaturni opseg 65oC – 250oC
• Brzo prenošenje toplote izduvavanjem vrelog vazduha oko namirnica
• Pripremanje namirnica: pečenje (bez masnoća), roštiljanje, kuvanje, kuvanje na pari, podgrevanje, odmrzavanje, sterilizacija
• Pripremanje namirnica na 2 nivoa
• Mogućnost vertikalnog odlaganja poklopca, držač za poklopac
• Mogućnost samočišćenja
• Velika ušteda el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 – 1400 W

Slatki krompiri sa kajmakom
Doduše ovi krompiri nisu slatki ali ih Turbo pećnica to čini.
Predivnog su ukusa, vraćaju u detinjstvo jer podsećaju na "krompire u čakširama" koje ste jeli u detinjstvu a kajmak ih čini još ukusnijim.
Plus priprema koja je neverovatno laka sa  Turbo pećnicom, koja štedi vaše vreme, jer život nije kuhinja....
Potrebno je:
nekoliko krompira jednake veličine 
alu folija
kajmak, mileram...
Priprema:
Krompire oprati. Uviti u alu foliju. Turbo pećnicu zagrejati 10 tak minuta na 200C. Potom pažljivo poslagati krompire. Poklopiti pećnicu i staviti na 230C peći na tajmeru oko 30 tak minuta.
Vreme može zavisiti od veličine krompira tako da je najbolje da krompiri budu srednje veličine.
Proveriti viljuškom da li su meki u sredini tj pećeni, ukoliko niste sigurni.
Gotove krompire poslužiti uz roštilj, tto će te ih servirati direktno u alu foliji.
Konzumacija vrlo laka. Raseći krompir sa alu folijom i u sredinu staviti  kajmak.

Нема коментара:

Постави коментар