- Kada sam htela da napišem nešto dobro za Reform tortu, nešto kao "uvod" zbunila sam se. Da li da pišem puno, malo, da li da filozofiram? Da li je ovo torta za koju vam treb aiskustvo ili je možete sa lakoćom napraviiti?Za kore-treba dve kore znači dupla mera10 belanaca200g šećera200g oraha1 kašika brašnaPriprema kore:10 belanca odvojiti od žumanaca,mikserom ih umutiti,dodati secer i mutiti. Potom dodati mlevene orahe i kašiku brašna. Sve lepo pomešati i izliti potom u pleh. Ja pleh obložim pek papirom.Pećoi oko 30 minuta na 180C.Pečenu koru istresti na tacnu posutu sa malo kristal secera,odvojiti papir i ostaviti da se hladi.Tako isto pripremiti i drugu koru , ispeći.Pa kada se kore ohlade prepoloviti ih tako da sada imate 4 kore.Priprema fila-kremaSama priprema će možda biti malo komplikovanija za one koji baš i nisu vešti u kuvanju krema sa žumancima, ali idemo polako...Za krem je potrebno:20 žumanaca300g šežera2 kesice vanil šećera150g čokolade za kuvanje375g margarina iliti 1,5 margarinPriprema krema:Žumanca dobro izmiksati sa šećerom i vanil šećerom pa potom staviti u sud za kuvanje na pari. Povremeno mešati i kuvati na laganoj vatri dok n epočne sve lepo da gusti-zgušnjava ali vodite računa da vam se ne zgusne previše ii da ne zagori.Dodati čokoladu. Kada se rastopi sve dobro izmiksati mikserom.Ostaviti da se ohladi.Margarin penasto umutiti i dodati kašiku po kašiku u ohladjen krem.Potom filujte kore.Važno je da ostavite deo krema da možete i tortu da obložite tj prekrijete.
петак, 11. октобар 2013.
Reform Torta
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар