субота, 21. септембар 2013.

Turbo Pećnica-pećnica 21 veka i zdravi krompirići

Stiže nam jesen a prolazi vreme odmora i zabava.
Sada je pravo vreme da se konačno vratite u realnost ako niste ...ili će vas ona sama vratiti!
Vreme je i da vam predstavim novi proizvod iz Lupo Kolekcije, a to je Turbo rerna.
Nešto što ja umem da nazovem aparatom 21. veka.
Ušteda vremena energije a pre svega mogućnost da pripremate zdravu hranu bez masnoća, kojim jelima smo svi u zadnje vreme počeli da težimo.
Ime koje opravdava sve njene funkcije!
Osnovna zapremina 13 L , činija i poklopac su od armiranog termo-otpornog stakla
• Dodatna zapremina 5 L , inox obruč
• Podesivo vreme rada, max. 60 min.
• Temperaturni opseg 65oC – 250oC
• Brzo prenošenje toplote izduvavanjem vrelog vazduha oko namirnica
• Pripremanje namirnica: pečenje (bez masnoća), roštiljanje, kuvanje, kuvanje na pari, podgrevanje, odmrzavanje, sterilizacija
• Pripremanje namirnica na 2 nivoa
• Mogućnost vertikalnog odlaganja poklopca, držač za poklopac
• Mogućnost samočišćenja
• Velika ušteda el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 – 1400 W
Sasvim Zdrav Pomfrit za 20 minuta
Potrebno je:
500g krompira
 par kašika ulja
so
 ili drugi začini
zatim Lupo Tornado pećnica 
i ja sam dodala riblje štapiće
Vreme pripreme:
20m minuta
Priprema:
krompire očistiti i iseći na tanke šnite kao pomfrit.
Turbo Pekač prvo predgrejati na 10 minuta.
Potom poredjati u njeg akrompir i posoliti ga pa dodati ulje i poredjati Fish Fingers
Uključiti na 200c i na tajmer na 20 minuta.
preklopiti i peći.
Rezultat kao na fotografiji ispod.
Samo 20 Minuta!!!
Utisci:
Zaista opravdava svoj genijalni naziv.
Kasnije sam se uvreila da ovo nije slučajnsot te da se jela spremaju brže pa za skoro duplo vremena.Tačnije uštedite pola vremena redovnog pečenja.
Takodje treba da naglasim da je rukovanje njome lako, pre svega sigurno, zaštićeni ste na sve moguće načine a pripremljena jela su zdravija.
ENJOY! Uz Lupo i ASTAL Kuhinju!!!

9 коментара:

  1. Cini se da je vrlooristan aparat!

    ОдговориИзбриши
  2. Da li moze u njemu da se kuva sarma i u koliko redova? Hvala unapred!

    ОдговориИзбриши
  3. Je l' bi mogao neko da mi objasni kako da namestim aparat za spremanje povrca na pari? Koja temperatura i duzina spremanja? Pokusala sam jednom i bilo je neuspesno! Sipala sam vodu i namestila resetku predvidjenu za to, ali se para uopste nije napravila i sta vise, ceo gornji red povrca je izgoreo, dok se donji red nije suvao dovoljno. Hvala! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман8. март 2014. 12:58

    Hoce li neko odgovoriti ovim ljudima ? I mene zanima kako se sprema povrce na pari.

    ОдговориИзбриши
  5. To nije aparat za kuvanje na paru,vec za pecenje,na toplom vazduhu,postoji aparat za kuvanje na paru.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман19. јул 2016. 14:57

    Tanja,piše na njemu kuvanje na pari,o čemu pričaš?

    ОдговориИзбриши
  7. Evo ja cu da vam odgovorim lad ne znate da procitate iz uputstva ne znam koju verzijubimate ali na 57 strani lepo pise da se zagreje rerna na 250 stepeni 6 min. Da se povrce isece po zelji stavi u aluminijumsku foliju dodate jednu kasiku vode i zatvorite cvrsto. Ubacite oko hrane koju vec kuvate i ako ubacujete meko povrce kao sto je luk paprrika sargarepa i ostalo oko 15 do 20 min. A za tvrdje tipa krompir 30 do 40 min.

    ОдговориИзбриши
  8. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши