четвртак, 04. јул 2013.

Medena Rebarca, Punjeni Paradajz i Pita od bobicastog voća-RUČAK!!!

Astal Kuhinja vam predlaže i ove nedelje ukusan meni.
Odaberite nešto za sebe!
Ja preporučujem ova ukusna rebarca, koja iako imaju malo meda su za "prste polizati"
Rebarca u soja sosu

Potrebno je:
8 svinjskih mesnatih manjih rebara
malo soli ili bio začina
Za marinadu:
100ml meda
60mla soja sosa
80ml paradajz sosa
3 češnja belog luka
1 kašikica tucane paprike
2 kašike ulja

Priprema:
Vrlo malo posoliti rebarca i poredjati ih u posudu u kojoj će te ih moći pripremiti sa marinadom.
Sve sastojke za marinadu pomešati i lagano preliti preko marinade.
Zatvoriti folijom posudu i držati barem 6 sati u frižideru.
Tepsiju u kojoj će se peći rebarca obložiti alu-folijom i usuti 2-3 čaše vode. 
Možete preko alu folije staviti i žicu aluminijumsku ako imate da rebarca ne leže una foliji, ili još lakše samo ih poredjajte u plegh bez ičega.
Peći na 200C.
Zbog marinade meso će rano dobiti lepu boju .
Ostatak marinade u kojoj je bilo meso prokuvati i pečeno meso preliti tim vrućim umakom.
Punjeni Paradajz
Ovo je jedna osvežavajuća salata z akoju vam treba vrlo malo sastojaka
2 paradajza
4 kuvana kukuruza
2 dcl kisele pavlake
so
Priprema:
Paradajz možete preseći po pola i izdubiti manjom kašikicom ili ga iseći nožem u cik cak kao n afotografijama pripreme i tako će vam biti dekorativniji.
Zrn akukuruza pomešati sa kiselom pavlakom po potrebi posoliti i puniti paradajz.
Služi se rashladjeno.
Pita od Bobičastog voća
Korica:

2 šolje glatkog brašna šilje od 2dcl

200 g maslaca

1 kasikica soli

6-8kasika hladne vode
Za nadev:
oko 500g bobičastog voća, ili ribizli, ogrozda
100g šećera
2 kašike brašna ili gustina
1 vanil šećer

Priprema:

Maslac I Brasno izradimo žicom,dok ne bude potpuno softan.Dodamo vodu I umesimo rukama glatko testo.Podelimo ga na dva dela.

Na pek papiru oklagijom razvijemo dva kruga.

Jedan stavimo u podmazan I pobrasnjavljen pleh-modlu okruglu za pitu.

Zatim stavimo nadev I od gore drugi deo testa,koji ce mo pre pecenja viljuskom malo izbusiti ili nozem razrezati na male razmake.

1 коментар:

  1. Sve je odlično!!! Posebno punjeni paradajz - moje omiljeno povrće... :)

    ОдговориИзбриши