четвртак, 13. јун 2013.

Krekeri sa trapistom i paprikom

Fini krekeri sa trapistom za grickanje na poslu ili kod kuće.
Potrebno je:
250g brašna
kašikica crvene aleve paprike
pola kašikice soli
malo bibera
80g maslaca
1dcl ulja
200g naribanog trapista
2 žumanca
belanca za premazivanje


Za početak rernu pregrejte na 200C.
Pleh obložite pek papirom.
Pomešajte brašno, biber, so i papriku.
Maslac iscite na kocke a potom zajedno sa ovim suvim sastojcima i uljem stavite sve u multipraktik ili ako ga nemate rukom sve lepo sjedinite tj usiitnite.
Potom stavite na kraju sir i žumance, te napraviti od testa kuglum, uviti u alu foliju i ostavite u frizider barem na 1sat.
Potom testo razvaljajte oklagijom i raznoraznim željenim modlama vadite krekere .
Redjajte u pleh i pecite na 200C oko 10 minuta.



4 коментара:

  1. Ovakvi krekeri su uvijek dobar došao zalogaj,super mi izgledaju !

    ОдговориИзбриши
  2. Odlično izgledaju, a okus koji si im podarila obožavam!

    ОдговориИзбриши
  3. Fini i mirsni s dodatkom paprike po mom guštu.

    ОдговориИзбриши
  4. Mislim da imam slican recept, ali obzirom da volim krekere, biljezim i ovaj tvoj.

    ОдговориИзбриши