Ima medju nama jedna blogerka, koja čini da se svi mi udebljamo.
Ne nije Milkica-čiji je ovo recept, već je to Jelena-Foodfourthrought.
Ona nama često kuva i kuva, i peče, i naša i bavarska peciva, i raznorazna jela i ja ću se majke mi, ako budem išla njenim tempom prozvati "prasence".
Šalu na stranu, krekeri su što bi deca rekla "Vrh života".
U prvom planu je ukus sira i miris ruzmarina.
Inače sve je za 10 plus, jer nisam nikakvih problema imala ni sa receptom, ni sa sečenjem , ni sa pečenjem...sve je išlo potaman..a bogami i jedenje takodje!
Potrebno je:
120g putera sobne temperature
3 kašikica suvog ruzmarina
225g kačkavalja
190g brašna
1 kašikica soli
60g sitno seckanih oraha
pek papir
120g putera sobne temperature
3 kašikica suvog ruzmarina
225g kačkavalja
190g brašna
1 kašikica soli
60g sitno seckanih oraha
pek papir
Puter umutiti sa ruzmarinom i kačkavaljem.
Dodati sitno seckane orahe, so i polagramaže brašna.
Još malo samo mutiti da se masa sjedini.
Zatim dodati i ostatak brašna i sjediniti u homogenu tj kompaktnu masu.
Formirati oblik valjka i uviti u alu foliju.
Ostaviti u frižider na 60-tak minuta!
Potom oštrim nožem secite kolutove.
Redjajte ih u pleh obložen pek papirom.
Pekla sam ih na 180C oko 20-tak minuta!
Enjoy!
E baš si blesava. ;)
ОдговориИзбришиPa uzmeš jedan kreker ostalo podeliš ljudima, tako se to radi. Super su joj krekeri, i više nego super!
Eh, kad bi to tako moglo! imam još, ne jedemposle 16h, ništa, pa ih sad samo gledam!
ОдговориИзбришиMislim da ce ovi krekeri postati pravi hit medju blogerima, ako vec nisu, hihihi... morala sam danas da ih napravim, kad su vec svi isprobali.:))) I zaista im je tesko odoleti, a tek sto su fotogenicni... prelepe fotkice!:)))
ОдговориИзбриши:) Vera hvala puno! Bas su zarazni i drago mi je da su se i tebi dopali... Moracu ih i ja opet praviti. Divne su fotke!
ОдговориИзбришиSuper mi je Jelenin savet - napraviti turu, pojesti malo, a ostalo podeliti... :)
P.S: Odgovorila sam na komentar ispod profiterola.