среда, 31. август 2011.

Sugar Donut Muffins ili Šećerne Mafin Krofne

Ne tako davno, pravila sam Krofna Mafine, i priznala da bas i nisam bila oduževljena.Naime, bili su mi tvrdi, da ne kažem " ko kamen", ali na svu sreću pojeli su se, tako da i ne razmišljam šta bi bilo da su ostali za sutra dan i da li bi ih mogli koristiti kao hladno oružje.
Elem, potraga za Sugar donuts Mufins se nastavila , odnosno potraga za dooobrim receptom i evo ga konačno!!!!
Krofna Mafini sa cimetom i kristal šećerom
Meki fini krofna-mafini.

Potrebno je:
Mera je šolja od 250ml
3/4 šalje šećera
1 jaje
1 1/2 šaljebrašna
2 kašikice praška za pecivo

malo soli
1/4 kašikice muškatnog oraščića
1/4 šolje ulja
3/4 šaolje mleka
1 vanil šećer ili kašika ekstrakta vanile
Još potrebno
2 kašike maslaca
šećera i cimeta
Krofnice sa kristal šećerom
Zagrejte rernu na 180°C

Kalup za mafine dobro nauljite, ali ja predlažem da je najbolje koristiti korpice.
Priprema smese:
Jaje dobro izmiksajte sa šećerom, potom dodajte brašno, muskatni oraščić, prašak za pecivo i malo soli.

Ulijte u smesu ulje, mleko i ekstrat vanile ili vanil šećer.

Sve dobro izmešajte.
Korpice za mafine punite smesom do 3/4 , kako bi vam se testo tokom pečenja ne bi izlivalo.

Pecite oko 15 minuta.
Važno je da ostanu svetli, odnosno malo preplanuli, najbolje je izvršiti test sa čačkalicom kako bi ste bili sigurni da su krofnice pečene.
Još u korpicama premažite ih kulinarskom četkicom otopljenim maslacom.
Potom kada se malo ohlade, skinuti korpice i uvaljati ih u kristal šećer, i kristal šećer sa cimetom

Važno:
Najbolje je ih izliti u papirnate korpice za mafine, u suprotnom vrlo teško će te ih izvaditi iz kalupa, pa čak i ako ste ga dobro nauljili.
Mogu se puniti marmeladom od kajsija ili eurokremom.U tom slučaju sipajte malo smese u korpice, potom izlijte ostatak u 3/4 visine korpice.
Pravila sam ih sa eurokremom, stavljala sam male kockice u sredinu i bili su fenomenalni.

12 коментара: