Ima zaista još mnogo lepih recepata i znam da će doći i oni na red.
Kajmak sam kupila na Futoškoj pijaci,...mojoj omiljenoj...:)
Odličan, kada smo navalili da ga mažemo ,dobro da je ostalo nešto i za pogačice...:)
Mekane su i nisu suve...a imaju poseban miris....
Potrebno je:
Sastojci
600 g mekog brasna
40 g svezeg kvasca
1 kasicica soli
250 g margarina
150 g kajmaka
1 jaje
oko 3 dl mleka
Priprema:
U 1dcl toplog mleka staviti kasikicu šećera i malo brasna te razmutiti kvasac.
Od brasna i ostalih sastojaka zamesiti srednje meko testo.
Razviti koru debljine 1 cm, pa vaditi pogacice i redjati na podmazan pleh.
Ostaviti ih pre pečenja 10-tak minuta da se malo odmore i narastu.
Pre pecenja premazati belancetom,
Peci na 220 C oko 20 minuta
Recept je vrlo sličan i ovim pogačicama koje radim sa sirom.
Bas su divne i rumene....verujem da je i kajmak bio odlican, kad dodjem nekad u NS obavezno obidjem Futosku i riblju pijacu i snabdem se sa mileramom jer toga nema kod nas, dok kajmak donose iz Kraljeva...drago mi je da nesto ostalo i za pogacice, hihih... prijatno grickanje!;)))
ОдговориИзбришиDraga Lana,hvala tebi na predivnim receptima!
ОдговориИзбришиBaš mi se dopadaju kako su ti ispale, vjerujem da mirišu predobro
ОдговориИзбришиMmmmmmmm, kajmak sa futoške pijace :))) Odlične su pogačice, a Lanini recepti su toliko primamljivi da ću ih vremenom verovatno sve isprobati!
ОдговориИзбришиodlične pogačice i divno si ih napravila, slika mi je odlična ! Kajmak i ja jako volim, kupila sam ga mojima kada su mi došli na blagdane i sve su već prvo jutro pojeli :))
ОдговориИзбришиStrašno volim kajmak, ali kod nas ga prvo nema, a drugo, kada ga se i nađe, užasno je skup. Vjerujem da su ove pogačice fantastične!
ОдговориИзбриши