Ne samo to.
Smemo li da kažemo da je to čorba? Da nam se ne smeju?
Možda POTAŽ, zvuči bolje?
Čorba je deo ručka i leti i zimi, barem je bila koliko mene sećanje služi, danas priznajem ne spremam je često, mada je dosta olakšano pripremati je na primer uz multipraktik, vremenski se uštedi.
Unesite je ponovo u vaš dnevni meni, barem jednom nedeljno dodajte vašem stomaku malo boje povrća.
Pogotovo u proleće.
Potrebno je:
1 glavica crnog luka srednje veličine
4 krompira srednje veličine
2-3 kašike ulja
kašika brašna
malo aleve paprike
so
biber
sitno seckana šargarepica
peršun
Priprema:
U šerpicu zagrejte ulje ili mast.Spustiti sitno iseckan ili narendan luk,propržiti dok ne porumeni.
Potom staviti brašno i mlevenu papriku,još malo prziti i doliti potom vode da ne bude gusto i previše.
Krompir oguliti,iseći nasitne kockice,i dodati u serpu da se sve zajedno kuva.
Posoliti i pobiberisati,a možete dodati i sitno seckanu šargarepu.
Kuvati na slaboj vatri,povremeno mesati i dolivati vode ako je potrebno.
Kada je kompir skuvan,možete ga viljuskom malo usitniti i od gore dodati sitno seckani persun.
Na ove topline,ta corba bas dobro dodje...Pozdrav.
ОдговориИзбришиovo je odlično ! Bilo ljeto, bila zima, ja svaki dan jedem juhu i ako slučajno nekada preskočim baš mi nedostaje. Ova tvoja mi se jako sviđa !!
ОдговориИзбришиI meni uvijek prija juha, a ova mi se baš jako sviđa. :)
ОдговориИзбришиJuhe od povrća, uvijek, a ova osobito. Ugodan odmor!
ОдговориИзбришиHvala vam
ОдговориИзбриши