понедељак, 19. јул 2010.

Čorba od krompira

Smemo li da priznamo koliko smo samo zaboravili na čorbu?
Ne samo to.
Smemo li da kažemo da je to čorba? Da nam se ne smeju?
Možda POTAŽ, zvuči bolje?
Čorba je deo ručka i leti i zimi, barem je bila koliko  mene sećanje služi, danas priznajem ne spremam je često, mada je dosta olakšano pripremati je na primer uz multipraktik, vremenski se uštedi.
Unesite je ponovo u vaš dnevni meni, barem jednom nedeljno dodajte vašem stomaku malo boje povrća.
Pogotovo u proleće.



Potrebno je:

1 glavica crnog luka srednje veličine
4 krompira srednje veličine
2-3 kašike ulja
kašika brašna
malo aleve paprike
so
biber
sitno seckana šargarepica
peršun

 Priprema:


U šerpicu zagrejte ulje ili mast.Spustiti sitno iseckan ili narendan luk,propržiti dok ne porumeni.
Potom staviti brašno i mlevenu papriku,još malo prziti i doliti potom vode da ne bude gusto i previše.

Krompir oguliti,iseći nasitne kockice,i dodati u serpu da se sve zajedno kuva.
Posoliti i pobiberisati,a možete dodati i sitno seckanu šargarepu.
Kuvati na slaboj vatri,povremeno mesati i dolivati vode ako je potrebno.
  Kada je kompir skuvan,možete ga viljuskom malo usitniti i od gore dodati sitno seckani persun.

5 коментара: