понедељак, 19. јул 2010.

Čorba od krompira


Čorba  svakom prija. Sa krompirom i svežim peršunom verujte i vas će oduseviti ovaj bakin receptić.

Potrebno je:

1 glavica crnog luka srednje veličine
4 krompira srednje veličine
2-3 kašike ulja
kašika brašna
malo aleve paprike
so
biber
sitno seckana šargarepica
peršun

 Priprema:


U šerpicu zagrejte ulje ili mast.Spustiti sitno iseckan ili narendan luk,propržiti dok ne porumeni.
Potom staviti brašno i mlevenu papriku,još malo prziti i doliti potom vode da ne bude gusto i previše.

Krompir oguliti,iseći nasitne kockice,i dodati u serpu da se sve zajedno kuva.
Posoliti i pobiberisati,a možete dodati i sitno seckanu šargarepu.
Kuvati na slaboj vatri,povremeno mesati i dolivati vode ako je potrebno.
  Kada je kompir skuvan,možete ga viljuskom malo usitniti i od gore dodati sitno seckani persun.

4 коментара:

  1. Na ove topline,ta corba bas dobro dodje...Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. ovo je odlično ! Bilo ljeto, bila zima, ja svaki dan jedem juhu i ako slučajno nekada preskočim baš mi nedostaje. Ova tvoja mi se jako sviđa !!

    ОдговориИзбриши
  3. I meni uvijek prija juha, a ova mi se baš jako sviđa. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Juhe od povrća, uvijek, a ova osobito. Ugodan odmor!

    ОдговориИзбриши