уторак, 13. април 2010.

Grašak sa kobasicom i griz knedlama

Jedno fino,domaće zimsko jelo...malo više kalorično..ali preukusno.Probajte,i nećete ostati ravnodusni prema ovim mekim griz knedlama,ukusnom grasku sa šmekom domaće kobasice.
Potrebno je:oko 500g graška
manja glavica crnog luka300g polususene ili suve kobasice isečene na kolutove1 jaje
malo brašna
so,biber
1 kašika grizaIzrendan luk udinstati na malo masti pa dodati opran grasak.
Par minuta dinstati pa dodati vode da grasak ogrezne,pa nastaviti kuvanje,uz povremeno dolivanje vode.
Dodajte začine po ukusu.
Kada je grasak omeksao dodati isečenu kobasicu i zakuvati knedle.
Kuvati jos dva tri minuta,da se knedle skuvaju.
Priprema knedli.
umutiti jaje,dodati brasno,posoliti,dodati kasiku griza,sve dobro izmesati zicom.Da ne bude ni tvrdo ni retko...:)
Viljuskom uzimati parčiće smese i stavljati u grasak.
 I varijanta sa belim mesom i svinjskim mesom od buta.
Znaci sve isto samo umesto kobasice stavite meso koje ste prethodno iseckali na kocke.

25 коментара:

  1. Predivno jelo..Volim grasak, a ovako spremljen "sto jezika govori"..:)))

    ОдговориИзбриши
  2. baš mi je drago što si postavila ovaj recept. Ja jako volim ovo jelo, a moram iskreno priznati da ne pamtim kada sam ga zadnji put jela, eto nekako nije došlo na red preko zime, malo kao da sam na njega zaboravila. Zato je ovo odličan podsjetnik i jako dobar recept. U tvojoj izvedbi odlično izgleda, super pripremljeno uz odlične slike !!

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Branka i ja ga jako,jako retko pravim,a bas ga i moja deca i suprug obozavaju...preukusno je to je najvaznije.

    ОдговориИзбриши
  4. Prekrasne slike i prosto me mami za napraviti. Pravo domaće jednostavno i ukusno jelo. Mmmmm....

    ОдговориИзбриши
  5. Vera,
    looks very tasty and delicious.
    I love peas, but yours is a wonderful addition.
    The photos are so realistic.
    Greeting and a hug, Diana

    ОдговориИзбриши
  6. super... nesto vrlo slicno sam ja danas pravila....

    ОдговориИзбриши
  7. Ovo mi se sviđa, jako, radim slično, a ovo je odlična ideja za malu promjenu!

    ОдговориИзбриши
  8. Mmmmm ,ovo je tako vojvođanski!Moj dragi će biti oduševljen.Super ideja za grašak,a i da potrošimo ove silne "sremske "!
    Slike su prelepe.

    ОдговориИзбриши
  9. Oh,Vera,pravim grasak,ali nikada nisam dodavala knedle,ma znas da cu bas probati !!!tesko zabu u vodu natjerati !!

    ОдговориИзбриши
  10. Ovo su prava jela, nema ništa bolje nego napraviti za ručak nešto ovako.

    ОдговориИзбриши
  11. Odlično, konkretno jelo koje uvijek paše. Odlično Verice. :)

    ОдговориИзбриши
  12. Odlično jelo! Voli grašak, kobasicu, knedle! Savršeno za mene!

    ОдговориИзбриши
  13. "predivno ":http://ruza123.coolinarika.com/slike/prikazi/315036 !!!

    ОдговориИзбриши
  14. A ja se mucim da oslabim a kad tamo samo primamljive recete....eeeeeeeeeeh.

    ОдговориИзбриши
  15. Griz knedle, prodano, to bi mogla s lopatom jesti, a izgledaju mekaneeeeeeeee :)) Grašku bi ja umjesto kobasa dodala neko fino meseko i guštala bi k'o prase. Ja kobase volim onak' same za sebe uglavnom. Nekak' ih baš ne volim kad glume meso u jelima.:), osim grah i sl. Fotke su prekrasne!

    ОдговориИзбриши
  16. Još jednom da se javim, imaš nagradu na mom blogu pa pogledaj kada stigneš.

    ОдговориИзбриши
  17. Ovo je jelo mog djetinjstva, ti uvijek imas neke lijepe starinske recepte:)!

    ОдговориИзбриши
  18. Evo mene opet:)
    Cesto te se sjetimo, danas sam napravila tvoje tulumbe i kiflice koje se tope u ustima! San snova oboje (samo da se ohlade), hvala na divnim receptima jos jednom!!!

    ОдговориИзбриши
  19. Draga moja,pratim ja sta ti radis..:)Videla sma da si ih poslala za Ajme..i da su ti ispale bolje nego ikad..u maloj sam guzvici pa nestizem da komentarisem...hvala ti jos jednom sto isprobavas moje recepte.Pozz

    ОдговориИзбриши
  20. Ovo ćemo obavezno praviti :) Extra jednostavno i privlačno!

    ОдговориИзбриши
  21. Isprobano, veoma ukusno jelo i jednostavno za pripremu!

    ОдговориИзбриши